29. 10. 2020.
Snijeg u većem dijelu Srpske, saobraćaj usporen

Snijeg u većem dijelu Srpske, saobraćaj usporen

Sniježne padavine izazvale probleme u Srpskoj

U pojedinim dijelovima opštine Novi Grad ne rade ni fiksni telefoni zbog problema snabdijavanja električnom energijom.

Snijeg pada od srijede, 4. februara, ali sa većim intenzitetom tokom noći između četvrtka i petka, 5. i 6. februara.

U gradskoj zoni visina snježnog pokrivača dostigla je 38 centimetara, a u seoski područjima premašio je 50 centimetara.

Na putu Novi Grad-Bihać na izlazu iz grada kod nadvožaka palo je drvo, pa se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Dosta palih stabala i grana ima i u užem području grada.

Vlažnog snijega ima na svim magistralnim i regionalnim putevima, autobuski saobraćaj je otežan, a na seoskom podruju i ne saobraća.

Električne energije nema ni cijela opština Krupa na Uni, kao ni 11 sela koje energijom napaja prijedorska elektrodistribucija. Iz HMZ Republike Srpske najavljuju prestanak padavina.

Ovog jutra na većini puteva u Srpskoj saobraća se otežano i usporeno. Na području donjeg Podrinja u nižim krajevima pada kiša koja ledi pri kolovozu, dok u višim predjelima pada snijeg.

Na putnim pravcima Prijedor-Novi Grad, Prijedor-Sanski Most i Kozarska Dubica-Gradiška, zbog težine snijega dolazi do obaranja stabala na kolovoz.

Zbog sniježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci -preko prevoja Morine.

Na širem području Romanije za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca, dok se korištenje lanaca za ovu kategoriju vozila preporučuje i na ostalim dionicama koje vode preko planinskih prevoja.

Iz Auto-moto saveza Srpske apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i obavezno koriste zimsku opremu, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender