01. 08. 2021.
Srbija: Problemi zbog snijega

Srbija: Problemi zbog snijega

Srbija: Problemi zbog snijega

Na pruzi Beograd – Skoplje, na stanici u Vranjskoj Banji voz stoji više od 12 sati. Bujica je poplavila prugu, pa su putnici autobusima nastavili put ka Makedoniji. Na terenu su ekipe “Železnica” Srbije iz Niša, saniraju štetu, ali je neizvjesno kada će kvar biti otklonjen.

Prema podacima Meteorološke stanice u Vranju, na teritoriji grada juče za nekoliko sati palo je 37,2 litra kiše po kvadratnom metru. Na teritoriji Bujanovca, Preševa i Vranja u prekidu je više lokalnih putnih pravaca, poplavljeno je i poljoprivredno zemljište.

U okolnim selima poplavljeno je pedesetak dvorišta i nekoliko podruma. U Vranju od jutros nema padavina.

Problema u saobraćaju bilo je i na sjeveru zemlje. Na polovini puta od Iriga do Venca zbog nanosa snijega i klizavog puta – nekoliko teških kamiona nije moglo dalje.

Formirana je kolona vozila od nekoliko kilometara. Na put, ako morate i danas krenite samo sa potpunom zimskom opremom.

Tanja Јovanović iz AMSS-a rekla je da su na putevima prvog i drugog reda kolovozi u nižim dijelovima mokri, negdje mejstimično sa snijegom, dok u brdsko-planinskim krajevima treba računati na snijeg na kolovozu i do pet centimetara. Kako je dodala, očekuje se pojačan saobraćaj na putevima ka turističkim centrima.

Zbog ispadanja dalekovoda na teritoriji Čačka, 1.000 domaćinstava je ostalo bez struje, a usljed kvara na trafostanici na području opštine Lučani, bez snabdijevanja električnom energijom je njih 30, potvrdio je jutros Tanjugu načelnik Odjeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.

On je rekao da bi kvarovi trebalo da budu otklonjeni u toku dana.

“Ekipe čačanske Elektrodistribucije su već na terenu i očekujemo da problemi sa isporukom električne energije budu brzo riješeni”, rekao je Broćić.

Kuće i njive se još nisu osušili od posljednjih poplava, a nove padavine ponovo su ih potopile. U selima u okolini Bujanovca potopljeno je pedesetak dvorišta, a voda prodire i u podrume.

Kako kažu meteorolozi ekstremnih vremenskih neprilika neće biti.

Nedeljko Todorović iz RHMZ kaže da će do ponedjeljka biti oblačno vrijeme sa mjestimičnim slabim snijegom u nedjelju i ponedjljak duvaće jak sjeverozapadni vjetar, i padaće snijeg slabog intenziteta.

Kad stane snijeg, temperatura će otići u veći minus. Sljedeće nedjelje očekuje nas nekoliko vrlo hladnih dana. Krajem nedjelje biće toplije vrijeme, javlja RTS.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender