31. 07. 2021.
10 zemalja koje su blokirale YouTube

10 zemalja koje su blokirale YouTube

Na Jutjubu najveće zarade od igrica

Ovo pokazuje analiza koju sprovodi specijalizovani statistički sajt Sošijel Blejd.

Kanal koji ima najviše posjeta i najveću zaradu je “Dizni kolektor bi-ar” koji sadrži videokomentare Diznijevih igračaka, a preko najniže zarade, vlasnici tog kanala, prema procjeni, mogu da zarade i do 18 miliona evra.

Popularnost nekog kanala Sošijel Blejd određuje brojanjem posjeta koje su zabilježene u određenom periodu, kao i brojanjem komentara i “pretplatnika” kanala. Pored popularnosti koja se broji sa preciznošću, Sošijel Blejd posmatra i zaradu vlasnika kanala, ali ona nije eksplicitno vidljiva već se utvrđuje na osnovu procene i daje su okviru minimalne i maksimalne vrednosti.

Po tim procenama, iza kanala “DisneyCollectorBR”, koji zarađuje minimalno 1,2 miliona evra godišnje, na listi prvih deset su kanali “Pju daj paj” (PewDiePie) koji objavljuje videa o igrama sa minimalnom zaradom od milion evra godišnje i “Litl Bejbi Bum” (LittleBabyBum) kome su dječije pjesmice osnovni sadržaj i koji zarađuje minimalno 740.000 evra godišnje.

Slijede “Popularmos” (Popularmmos) koji emituje video o igrici “Majnkraft” (Minecraftu) sa minimalnom zardaom od 655.000 evra godišnje i “Blukolekšn” (Blucollection) sa svojim prikazima čovjeka koji se igra plastelinom i minimalnom zaradom od 630.000 evra godišnje.

Na šestom mjestu sa zaradom od 610.000 evra je kanal “Stempilonghed” (Stampylonghead) koji se takođe bavi igricom “Majnkraft”, a na sedmom kanal “Dizni kar tojs” (DisneyCarToys) sa svojim kratkim filmovim za djecu i minimalnom zaradom od 560.000 evra godišnje.

Na listi deset najplaćenijih kanala na Jutjubu poslednja tri mesta zauzimaju kanali “Di dajmond Majnkraft” (TheDiamondMinecart) sa video prikazima o “Majnkraftu” i zaradom minimalno 520.000 evra godišnje, zatim “Marki Plajer gejm” (MarkiPlierGame) sa prikazima o igrama – minimalno 515.000 evra godišnje i “Džek šeptik aj” (Jacksepticeye) sa video prikazima o igrama i “minimalcem” od 490.000 evra godišnje, prenose agencije.

Maksimalne zarade ovih kanala su od osam do 20 miliona evra godišnje, kažu u Sošijel Blejdu.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender