19. 10. 2020.
Otklanjaju se kvarovi na elektro mreži, struju čekaju još mnogi

Otklanjaju se kvarovi na elektro mreži, struju čekaju još mnogi

Otklanjaju se kvarovi na elektro mreži, struju čekaju još mnogi

Situacija je u odnosu na jučerašnji dan poboljšana u opštini Srbac, gdje su ekipe lokalne “Elektrodistribucije” danas stavile pod napon sve dalekovode i trafo-stanice, osim jedne u selu Mali Razboj, ali se očekuje da će tokom večeri i ona biti priključena, saopšteno je večeras iz Uprave preduzeća.

Na području “Elektrodistribucije” Kozarska Dubica bez napona je 18 trafo-stanica, i to u Kostajnici 15 i na Rakovačkom dalekovodu tri trafo-stanice.

Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, te se očekuje da će večeras pod napon biti stavljena većina iskopčanih trafo-stanica u Kostajnici, a da će u toku sutrašnjeg dana kompletno područje biti priključeno na elektro-mrežu.

Na području “Elektrodistribucije” Gradiška bez napona je 17 trafo-stanica na području Jablanice, Mačkovca, Kozinaca i Limana, kao i jedna trafo-stanica na području Mature.

Sve ekipe na distributivom području “Elektrokrajine” sutra ujutro će nastaviti sa otklanjanjem kvarova na mreži i postrojenjima u skladu sa izdatim zadacima Uprave preduzeća i rukovodilaca lokalnih elektrodistribucija.

Prekidi u snabdijevanju nastali su usljed obrušavanja stabala opterećenih vlažnim snijegom na dalekovode, prilikom čega je došlo do rušenja električnih stubova, kidanja kablova i kvarova na postrojenjima.

U PRIJEDORU BEZ STRUJE JOŠ 32 TRAFOSTANICE

Radnici “Elektrodistribucije” Prijedor uspostavili su napajanje strujom na još osam trafostanica od ukupno 40, koliko ih je danas bilo bez napajanja.

“Bez struje su i dalje područje Tomašice, Busnova, Kozina i dijela Ljubije – Žune, Šurkovac, Gornji Volar, Miska Glava i Donja Ravska”, saopšteno je večeras iz ovog preduzeća.

Zbog kvarova na elektrodistributivnoj mreži i postrojenjima, izazvanih snježnim padavinama, u toku protekla tri dana bez struje su bili opština Oštra Luka i dvadeset i četiri sela na području te opštine i grada Prijedora.

Bez napona je bilo 159 trafostanica. U toku jučerašnjeg dana osposobljeno je 119 trafostanica, dok je danas osposobljeno još osam, a bez napona su još 32.

Sve raspoložive ekipe su radile na otklanjanju kvarova do večernjih sati, a sutra u ranim jutarnjim satima nastavljaju rad na otklanjanju preostalih kvarova.

SELA OKO NOVOG GRADA TREĆI DAN BEZ STRUJE

U Novom Gradu i treći dan većina seoskih područja nema električnu energiju.

Dijelovi seoskog područja opštine Novi Grad i večeras su usljed obimnih snježnih padavina bez električne energije, a sanacija kvarova biće nastavljena sutra.

Rukovodilac “Elektrodistribucije” u Novom Gradu Vanja Bajić rekao je Srni da je na području ove opštine bez napona dvadesetak trafo stanica.

“Na području opštine Krupa na Uni bez napona je devet trafo stanica, te u dijelu opštine Oštra Luka u Budimlić Japri osam trafo stanica”, rekao je Bajić.

On je istakao da je, osim toga, prijavljeno oko 50 kvarova na niskonaponskoj mreži.

Bajić je naveo da su od petka ujutro na sanciji kvarova angažovani svi radnici, koji posao nastavljaju sutra.

Radnicima “Elektrodistribicuje” su u raščišćavnju palog drveća i rastinja i podizanju stubova pomagali i mještani.

U Novom Gradu sutra će se odvijati nastava u četiri osnovne i dvije srednje škole. Očekuje se da će izostati određen broj učenika koji putuju iz dijelova opštine gdje je loša prohodnost puteva.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Marina Ovuka je rekla da odluku o tome da li djeca bezbjedno mogu stići na nastavu donesu roditelji, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender