25. 10. 2020.
Apel za pomoć: Banjalučki humanista na rubu egzistencije

Apel za pomoć: Banjalučki humanista na rubu egzistencije

Pomozimo djevojčici Nazifi

Nazifa je 2008. godište, da pravo vrijeme kada njen svaki trenutak treba da ispunjen školom i igrama. Nikako mislima kad će morati po ko zna koji put doktoru, gdje, koja terapija i koliko će sve to da košta.

Imala je samo pet mjeseci života kada je počelo liječenje u Banjaluci. Ona ima diskleksiju, na desno uvo slabo čuje, urođenu dalekovidnost za koju su tek nedavno saznali. Nazifa na desno oko vidi samo 40 posto.

Doktori predlažu da odu na dalje pretrage i možda operaciju u kliniku Sveti vid ili kliniku Svjetlost. Nisu još otišli, nemaju novca. Njeno liječenje nastavlja se u Institutu za majku i dijete u Beogradu, njena urođena bolest je hipoplazija pluća desnog plućnog krila i desne grane arterije. Doktori predlažu operaciju koja je veoma rizična, cijenu bi tek trebali uskoro saznati.

Pored svih tih muka porodica nije baš u zavidnoj finansijskoj situaciji. Da, znam sad ste pomisliliti niko nije. Situacija jeste teška svima, ali zamislite kako je kad imate bolesno dijete. Troškovi su brojni, dugovi sve veći, ali ljubav prema djetetu ne dozvoljava da se sa borbom posustaje.

Pokucaće majka zbog svog djeteta na sva vrata, želja da dijete ode na kontrolu i bude bolje je naravno jača.

02

Neki su okretali glavu, kao da nisu htjeli da bar saslušaju i to je vid pomoći. Ne osuđujmo ni njih, ljudi se plaše bolesti. Ima i onih koji uprkos strahu idu pravo tamo gdje treba pomoći posebno kad su u pitanju djeca. Djeca treba da budu djeca, nikako da im neka bolest uskrati ono najljepše zdravlje i djetinjstvo.

Zato molimo sve dobre ljude da razmisle o ovome, pomognu na bilo koji način da Nazifa može redovno odlaziti na kontrole u Beogradu. Kasnije, vidjećemo šta doktori kažu ako bude potrebna ta rizična operacija, od koje se na samu pomen naježim, ali borićemo se.

Znam borićete se i vi. Jednog dana Nazifa će vam sigurno uzvratiti, ona je već sad mali dobar čovjek.

Novčano možete pomoći uplatom na žiro račun na ime Nazifine majke, Emina (Asim) Prnjavorac.

Žiro račun: 567-541-59001014-40
Grupa za pomoć na Fejsbuku: https://www.facebook.com/groups/393340267511493/?fref=ts

Adresa: Bukovačke čivčije BB, Doboj
Broj telefona od majke: 065/349-448

.

http://zeljkapavlovic.blogspot.com/2015/02/pomozimo-maloj-nazifi.html

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender