25. 07. 2021.
Samo nek’ se rimuje: Bizarni tekstovi naših pjevačica

Samo nek’ se rimuje: Bizarni tekstovi naših pjevačica

Samo nek’ se rimuje: Bizarni tekstovi naših pjevačica

Nataša Bekvalac – Riječi pjesme

Šizofrenija – Kad je bila kiša bio si u kući, nervozan od sve te vlage, sve si luđi, u toj sobi ljubili i svađali, rečima i stvarima se gađali. Šizofrenija još na mojoj je adresi, mada više ne znam gde si, šizofrenija.

Šta je pisac htio da kaže – Šta se desi kad soba prokišnjava

Vremenske prilike mogu nepovoljno da utiču na emotivnu vezu, posebno ako izolacija stana nije urađena kvalitetno. Još ako pored kiše padne i neka teška reč, raskid dovodi do šizofrenije.

Goga Sekulić – Riječi pjesme

Bomba – Bomba sigurno noćas na tebe pada. Bomba, srušiću tako pola grada. Bomba, neću da trpim tvoje laži. Bomba, samo mi njeno ime ne kaži. Bomba noćas se traži.

Šta je pisac htio da kaže – Prevarena žena se sveti

Prevarena žena je opasnost. Zaslijepljena bijesom, ona na sve načine želi da povredi subjekt koji je izdao njena nježna osjećanja. U trenutku smanjene uračunljivosti ona traži bombu.

Severina – Riječi pjesme

Da nisi možda gej – Kod tebe, kod mene idemo, svejedno je. Šta ti nije tu okej, da nisi možda gej? Kako ćemo, lako ćemo, ne brini se ništa. Tebe veže sila teže, ja na oblaku.

Šta je pisac htio da kaže – Čim je odbije odmah je gej

U 21. vijeku je normalno da žena preuzme inicijativu i stavi muškarcu do znanja da joj se dopada. Ukoliko on ne shvata, ona ga pita za seksualnu orijentaciju, uz prijedlog da odu do nje.

Ana Nikolić – Riječi pjesme

Zla Barbika – Ludilo u klubu, ko karijes na zubu lepiš se za mene. Kažem nemoj sa mnom, mnogi plaču za mnom. Nađi sebi bolju, ko me ljubi, ljubi nevolju. Ja sam zla Barbika, srce mi je plastika.

Šta je pisac htio da kaže – Ljubav je kao zubobolja

Ana poručuje udvaraču da zaboravi na ljubav na prvi pogled, jer je ona lijepa i samostalna žena koja ne vjeruje u emocije. Srce joj je plastika, to jest, srce joj je od kamena i teško ju je preboljeti.

Milena Ćeranić – Riječi pjesme

Zbog tebe mi prete – Zbog tebe mi prete i otac i brat, piće i tablete i deseti sprat. Ne idi na moje oči sa njom, vene ću pred svetom rezati žiletom.

Šta je pisac htio da kaže – Bježi od oženjenog dok nije kasno

Potresna lirika ukazuje na pogubnost veze sa oženjenim. Ženi je i porodica okrenula leđa, prijetnje lete sa svih strana, a ona želi da se ubije. Umjesto da energiju usmjeri ka rješenju problema, raskidu, ona se dvoumi između tableta i žileta.

Mia Borisavljević – Riječi pjesme

Grom u koprive – Ko je ovde prvi, ko je vrele krvi? Ko je pravi tatin sin? Ko je strah i trepet? Čuva ga njih devet, koga ću to noćas ja da uhvatim?

Šta je pisac htio da kaže – Uhvati tatinog sina

Mia je u ovoj pjesmi bacila oko na sina nekog biznismena sa kojim se nije šaliti. Ali, ona ne sumnja u svoje sposobnosti i sigurna je da će ga uhvatiti.

Sandra Afrika – Riječi pjesme

Bye bye – Da biće ostavljena, to su tvoje priče, kraj tebe se osećam ko duboko jadniče. Il‘ celom svetu priznaj ko si meni ili đavo nek te nosi. Baj, baj, baj što zbog tebe moju lepotu kriju zidovi. Ona sija ko Madona što je pred svima šetaš ti.

Šta je pisac htio da kaže – Šta je to ‘jadniče’?

Bilo je teško proniknuti u suštinu i značenje ove pjesme. Prostim jezikom, Sandra od svog voljenog traži da ostavi djevojku i bude samo sa njom. Zato što on vrda, Sandra se osjeća loše (duboko jadniče) i pati što je njegova djevojka ljepotica. Pošto joj je loše od toga što ona trune a misli da to ne zaslužuje, ostavlja ga… (Blic)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender