24. 07. 2021.
Osnovano Udruženje građana ”Švajcarski franak”

Osnovano Udruženje građana ”Švajcarski franak”

Udruženje “Švicarac”: Obustaviti uplatu rata kredita do dolaska novih vlasnika Hypo banke

Za to vrijeme novac od rata kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima će korisnici kredita, shodno jednom od zaključaka sa Skupštine Udruženja, deponovati kod drugih banaka.

“Taj period nije daleko, a u tom periodu ćemo sigurno bojkotovati banku gašenjem računa i svega, a pored ostalog i obustavom uplata rata do dolaska novih vsnika jer očito da se sa njima ne može pregovarati”, kazao je predsjednik Udruženja korisnika kredita “Švicarac” Kemal Duraković.

Na Skupštini je donesen zaključak o gašenju svih tekućih računa štednje u Hypo banci, kao i da se uputi apel Skupštini Republike Srpske i Parlamentu FBiH sa zahtjevom za formiranje komisije s ciljem ispitivanja zakonitosti kredita vezanih za švicarski franak sa prijedlogom mjera.

Pored toga, skupština Udruženja “Švicarac” zatražila je mišljenje te stav Konkurecijskog Vijeća BIH o ugovorima kredita vezanih za švicarski franak.

“Siguran sam da ćemo pravno uspjeti, ovdje se zna ko je pobjednik, a ko je poražena strana, i to će se ubrzo pokazati pravosnažnim presudama”, kazao je Duraković.

Rastom vrijednosti švicarskog franka na stotine hiljada građana korisnika kredita vezanih za švicarski franak širom Evrope preko noći se našlo u vrlo teškoj situaciji iz koje traže izlaz. Prema podacima koje su ranije prikupili novinari AA, rastom švicarskog franka u zemljama Balkana pogođeno je skoro pola miliona građana koji se suočavaju sa teškoćama u otplati tih kredita, javlja Anadolija.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender