27. 10. 2020.
Umjesto fiskulturne sale Ugostiteljske škole niče stambena zgrada

Umjesto fiskulturne sale Ugostiteljske škole niče stambena zgrada

Ugostiteljska škola neće ostati bez sale

Tvrdi to vlasnik banjalučkog preduzeća “Regrad” Goran Gvozdenac ističući da su netačni navodi direktora Ugostiteljske škole Borisa Spasojevića da će na mjestu predviđenom za fiskulturnu salu nići zgrada.

Gvozdenac je objasnio da je važećim regulacionim planom Obilićevo, koji je na snazi od 2007. godine, izgradnja fiskulturne sale planirana na parceli pored građevinskog zemljišta na kojem je predviđena izgradnja stambeno-poslovnog objekta.

“Regrad” je podnio zahtjev Gradskoj upravi Banjaluka za kompletiranje građevinske parcele radi izgradnje objekta u skladu sa zakonom i regulacionim planom. Tim regulacionim planom je dobro riješeno i pitanje uređenja oko fiskulturne sale jer je investitor stambeno-poslovnog objekta uslovljen izgradnjom parkinga koji će služiti i kao parking fiskulturne sale Ugostiteljske škole – rekao je Gvozdenac.

Prema njegovim riječima, preduzeće “Regrad” nije nikakav koncesionar niti mu je bilo šta dodijeljeno.

Ugostiteljska škola, ukoliko je zainteresovana za izgradnju fiskulturne sale, slobodno može podnijeti zahtjev za dobijanje lokacijskih uslova i građevinske dozvole, ali samo na parceli na kojoj je i planirana važećim regulacionim planom – rekao je Gvozdenac i dodao da đaci Ugostiteljske škole neće ostati bez fiskulturne sale jer se upravo realizacijom regulacionog plana rješava i pitanje izgradnje sale i parkinga, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender