01. 08. 2021.
Večeras dodjela Gremija, Sem Smit glavni favorit

Večeras dodjela Gremija, Sem Smit glavni favorit

Večeras dodjela Gremija, Sem Smit glavni favorit

Nekadašnji barmen, 22-godišnji Smit je zahvaljujući baladi o vezi za jednu noć “Stay with me” postao hit. Nominovan je u četiri glavne kategorije – album godine, snimak godine, pesma godine i najbolji novi umjetnik a samo je jedan muzičar osvojio nagrade u sve četiri kategorije – Kristofer Kros 1981.

Smit je zajedno sa Bijonse i Vilijamsom nominovan u šest kategorija. Bijonse je već osvojila 17 Gremija ali nikada i najprestižnijeg za album godine.

Ova 33-godišnja pjevačica je, piše AFP, svojim najnovijim albumom “Beyonce” pružila najličniju muziku do sada. Bivša zvezda tinejdž sastava “Destiny's child” na novom albumu objavljenom u tajnosti u decembru 2013. više nego ikada istražuje sopstvenu seksualnost a jedan od hitova albuma je i oda bračnoj sreći “Drunk in Love” koju pjeva sa suprugom, reperom DŽej Zijem.

Gremi za Vilijamsa bio bi priznanje 41-godišnjem producentu koji je prošle godine razgalio svijet numerom “Happy”.

Vilijams je prošle godine bio nominovan za Gremija za saradnju sa Robinom Tikijem na “Blurred Lines” i francuskim elektronskim duom “Daft Punk” koji su bili veliki prošlogodišnji pobjednici Gremija.

Neočekivani nominovani u kategoriji Album godine je Bek sa svojim “Morning Phase”. Ovaj inovativni roker iz Los Anđelesa već dvije decenije dobija hvale kritičara i ima veliku bazu obožavalaca ali nikada nije upao u “mejnstrim” odakle mahom dolaze dobitnici Gremija.

Za titulu “Album godine” u konkurenciji je i Ed Širan za “X”. Širan je britanski pevač i relativni novajlija koji je sarađivao sa pop “džinovima” poput Tejlor Svift i “One Direction”.

Smit je, ipak, glavni favorit. Album mu u SAD promovišeCapitol Records čiji je izvršni direktor Stiv Barnet doneo Amerikancima britansku soul divu Adel.

Smitov debi album “In the Lonely Hour” je treći najprodavaniji album u SAD u 2014. a zahvaljujući pametnom korišćenju društvenih medija i mudrom obelodanjivanju da je gej ali nepristajanju da bude i gej pevač, Smit je stekao i solidnu bazu fanova.

Јoš jedna nova zvijezda koja je izbila u prvi plan kada su Gremiji u pitanju je Igi Azela koja bi mogla da postane prva žena koja je dobila nagradu za Najbolji rep album godine.

Azaela, koja je nominovana i u kategorijama za najboljeg novog umjetnika i snimak godine, postala je zvijezda budući da je riječ o bijeloj, plavokosoj Australijanki koja je uspjela u mahom afroameričkoj “mačo” sferi.

Ove godine, dodjela Gremija organizovana je u Stejpels centru u Los Anđelesu a nastupiće Madona, Pol Makartni, Rijana i Kanje Vest, između ostalih, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender