24. 09. 2021.
Detalji ubistva koje je potreslo Banjaluku

Detalji ubistva koje je potreslo Banjaluku

Detalji ubistva koje je potreslo Banjaluku

Zbog ubistva Rolda uhapšen je njegov vršnjak Anđelo Marković, za kojeg je Tužilaštvo predložilo jednomjesečni pritvor. Izvor „Nezavisnih“ blizak istrazi kazao nam je da je mladić ubijen sa deset uboda nožem, od kojih su dva u srce bili smrtonosni.

Iako su pojedini mediji pisali da se radilo o tuči koja je dogovorena preko društvene mreže Facebook, član porodice Rold nam je istakao da su ti navodi netačni.

„Aleksandar je bio kod prijatelja na rođendanu u jednom kafiću, nakon čega je došao Marković iako nije bio pozvan. Poslije toga su otišli u drugi kafić, s njima i Marković, koji je počeo provocirati Aleksandra i njegovo društvo“, prepričava nam naš sagovornik. Potom su, dodaje on, izašli ispred kafića, gdje su se Marković i Rold potukli „jedan na jedan“. Na tom se završilo, pa su se njih dvojica s još pet-šest mladića uputili u dvorište spomenute škole kako bi se dogovorili da idu do grada.  Nakon dogovora, mladići su krenuli iz dvorišta, a Marković je išao iza njih zajedno s Roldom. Pošto je izvukao deblji kraj u tuči, pružio je ruku Roldu kako bi priznao poraz, ali ta ruka bila je kobna po mladića. U trenutku rukovanja, Marković je rekao Roldu „U zdravlje„, a potom ga krenuo ubadati nožem, kojeg je držao u drugoj ruci.

Nakon prvog uboda, Aco je tiho jauknuo, da ga preostali mladići koji su bili s njima nisu uspjeli čuti, pao je na zemlju, ali hladnokrvnog Markovića to nije uplašilo, već je nastavio da mu zadaje ubode u predjelu glave, vrata, grudi i leđa„, ove detalje nam je prepričala grupa koja sebe zove „Čaire“, a čiji je član bio i nastradali Aleksandar, koju smo danas zatekli na mjestu zločina, gdje su odali počast mladiću paljenjem svijeća. Potom je, kako kažu, jedan od mladića čuo da se nešto dešava iza njih, potrčao prema Roldu i Markoviću da vidi šta se dešava, ali Marković je tada i njega napao. Bojeći se za svoj život, svi su se razbježali, a Marković je otišao svojoj kući i legao u krevet da spava. Kada su pobjegli od Markovića, pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Kako saznajemo, Marković ima deblji dosije u policiji zbog krađa, tuča i oružane pljačke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender