01. 08. 2021.
Joga za bolji seks

Joga za bolji seks

Joga za bolji seks

Joga nam pomaže da poboljšamo fleksibilnost, pa ćemo lakše moći da isprobavamo razne poze u krevetu, ili na nekom drugom mjestu. Pogledajte četiri razloga zbog kojih biste trebale već danas da počnete da vježbate jogu.

Jači mišići, jači orgazmi

Joga tonira i jača mišiće abdomena, leđa i zadnjice. Što više budete radile na ovim mišićima, bićete više pokretljive. Takođe, zatezanje i opuštanje mišića će postati jače, pa će i orgazmi biti intenzivniji.

Povećava samopouzdanje

Smirivanje uma i fokusiranje na disanje tokom izvođenja joga položaja pomaže vam da postanete svjesni sebe i svojih potreba. Tada možete svoje potrebe i osjećanja da saopštite partneru za vrijeme seksa. Ako znate šta tačno želite i kako to želite, podićite svoje samopouzdanje i bićete neuporedivo zadovoljnije kako seksualno, tako i psihološki.

Olakšava bol

Za neke žene, posebno one koje redovno trče, ukočenost kukova i mišića butina može da oteža seksualne aktivnosti. Joga smanjuje bol tako što umanjuje napetost mišića. Jedan ukočen mišić vodi do drugog, zbog čega se nećete osjećati prijatno, a time se i smanjuje mogućnost da doživite orgazam. Opustite mišiće i sve će ići lakše i bolje.

Daje vam “ono nešto”

Joga položaji kao što su Trikonasana ili poza Upavistha Konasana stimulišu vaše čakre. Prema istočnjačkoj filozofiji, vašim seksualnim životom upravljaju te čakre, a energija vašeg tijela je centrirana oko zadnjice. Kada su vaše čakre otvorene i dobro funkcionišu, i vaši seksualni odnosi će biti uzbudljiviji i energičniji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender