25. 07. 2021.
Obilićevo: Kuća porodice Krstović puna vlage, počela je da tone

Obilićevo: Kuća porodice Krstović puna vlage, počela je da tone

Obilićevo: Kuća porodice Krstović puna vlage, počela je da tone

Čim se zakorači u dom Krstovića osjeti se jak zadah vlage, zidovi su pocrnjeli, krov prokišnjava, a od avgustovskih poplava imaju problema sa kanalizacijom. Roditelji su nezaposleni, pa zarađuju za život, radeći , kažu, šta stignu,  na crno, jer drugog rješenja nemaju. Situacija je teška, ali  ih najviše brine da bi, ukoliko se nešto uskoro ne poduzme, mogli da ostanu bez kuće.

“Naša djeca nisu gladna, ni žedna, ali za sanaciju kuće para nemamo, kuća je sada u toliko lošem stanju, puna vode, vlage, bojim se da ćemo biti prinuđeni da napustimo kuću”, kaže  Dijana Krstović.

Goran kaže da od kako žive na toj adresi nikada nije bilo toliko loše. Kuća je u velikoj mjeri oštećena, tavanica je potpuno ogrezla u vlagi, trune drvenarija, zidovi i fasada se sve više krune. Izvjesno je i da kuća tone.

“ Uopšte nema kanalizacije, dolazili su iz čistoće da to pokušaju da očiste, da probiju, ali sve je zatrpano. Voda ide ispod kuće onda negdje odlazi, ne znamo gdje a vidio sam da je na jednom mjestu kuća počela da tone”, rekao je Goran Krstović.

Najviše ih brine zdravlje njihove djece koja odrastaju u vlagi. Vaučer nažalost nije bio dovoljan ni za početak ozbiljnije sanacije kuće. Od tog novca krenuli su, pričaju, u popravke i kupili nešto namještaja, ali je kuća ruinirana i potrebno je puno ulaganja kako bi se u njoj normalno živjelo. Nadaju se da će im oni koji su to u mogućnosti pomoći, jer se, kako kažu, nalaze u bezizlaznoj situaciji.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender