03. 08. 2021.
“Slučajevi”, kabare apsurda u Narodnom pozorištu RS

“Slučajevi”, kabare apsurda u Narodnom pozorištu RS

“Slučajevi”, kabare apsurda u Narodnom pozorištu RS

Predstava Nevid teatra, „Slučajevi“, Danil Harms i grupa autora, je kabare apsurda i prikazuje satiričan dramaturški sklop sastavljen od niza zasebnih Harmsovih nadrealnih i apsurdnih kratkih priča, u kojima se svijet i ljudski životi u njemu pojavljuju kao neobjašnjivi i nepredvidljivi.

Tok postupaka, ponašanja i sudbina tragikomičnih likova odvija se kroz njihove dogodovštine u grotesknim događajima, koji se smjenjuju tako što se radnja preusmjerava novim, raznovrsnim, besmisleno uspostavljenim okolnostima.

Komika proizilazi iz apsurdnih situacija i zabuna. Osnovna tehnika je preciznost, scenski jezik se odlikuje fizičkim ritmom pokreta, čarolijskom ljepotom glasova, kroz simbolične životne zvukove, signale i jednostavne ritmove. U beskrajnom prostoru glumci su elegantni, ekcentrični, besmisleni.

Dakle, „Slučajevi“, Danil Harms i grupa autora je kabare apsurda koji slijedi principe savremenog fizičkog teatra i teatra pokreta. Autorski tim čine: Božana Bijelić, Dejan Andrić, Marko Dukić i Aleksandar Ilić, dizajn Marko Dukić, a predstava traje +59- minuta. U predstavi igraju: Božana Bijelić, Dejan Andrić i Marko Dukić, a režiju potpisuje Aleksandar Ilić.

IZVOĐENJA

Predstava je izvedena i na Velikoj sceni BNP-a Zenica na poziv Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i direkcije XI Festivala bh. drame, a u okviru pratećeg programa pomenutog festivala, 2012. godine. U sklopu projekta “Edukativni program Nevid teatra” – Decentralizacija u kulturi 2013., podržanog od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, predstava je izvedena u Loparama, Bratuncu i Berkovićima, Derventi i Kostajnici.

Ulaznice možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta Republike Srpske od ponedjeljka do petka od 8 časova do početka predstave, i subotom od 17 časova do početka predstave, ili možete izvršiti rezervaciju karata na kontakt telefon (prodaja karata) Narodnog pozorišta Republike Srpske 051 314 006.

Fejsbuk stranica Nevid teatar Banjaluka
.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender