24. 09. 2021.
NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

Danas Posebna sjednica Narodne skupštine RS

Link za uživo

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je juče novinarima da bi se, osim Dodika, na čiji zahtjev je sjednica sazvana, poslanicima trebalo da obrati i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je naveo da su na posebnu sjednicu pozvani i predsjednici političkih partija da prisustvuju sjednici i po potrebi se obrate.

Predsjedništvo BiH potpisalo je 29. januara izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka EU, na inicijativu Velike Britanije i Njemačke.

Prvu verziju izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU, Predsjedništvo BiH utvrdilo je 31. decembra 2014. godine, ali su lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a tražili da izjava mora da poštuje ustavni poredak u BiH, da se jasno naznači šta su čije nadležnosti i da ona ne može da bude bilo kakav osnov za prenošenje nadležnosti sa entiteta na BiH, javlja RTRS.

Sjednica je počela u 16.40.

Nakon višesatne rasprave o stanju u bankarskom sistemu u Republici Srpskoj poslanici Narodne skupštine RS-a prekinuli su ranije danas redovno skupštinsko zasjedanje, javlja Fena.

Tokom glasanja o razmatranim tačkama ovog trodnevnog redovnog zasjedanja, usvojen je Nacrt strateškog plana razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Republike Srpske za period do 2020. godine.

Ovaj dokumet upućen je u javnu raspravu u roku od 30 dana.

Podršku su dobili i izvještaji o izvršenju budžeta RS za 2013. i prvo polugodište 2014.

U Skupštini RS-a je prihvaćen i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS za 2013. te godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2014. godinu.

Usvojeni su i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora o reviziji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a za 2013., ali nije usvojen zaključak Kluba poslanika SDS-SRSRS da se ovaj izvještaj dostavi istražnim organima, MUP-u i tužilaštvu na postupanje.

Radi se o negativnom revizorskom izvještaju za Ministarstvo poljoprivrede.

Usvojen je i izvještaj o reviziji Glavne službe za reviziju javnog sektora o reviziji u „Željeznicama RS“ za 2012. te izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora RS-a za 2013. i izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke i njenih fondova za 2013. godinu.

Nakon višesatne burne rasprave usvojen je i Izvještaj o stanju u bankarskom sistemu RS-a i Izvještaj o poslovanju Agencije za bankarstvo RS-a za 2013., ali ne i zaključak SDS-a da Vlada dostavi izvještaj o stanju u Bobar banci.

Nastavak ove redovne sjednice je 17.februara, javlja Fena.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender