30. 10. 2020.
Otklanjaju se kvarovi na elektro mreži, struju čekaju još mnogi

Otklanjaju se kvarovi na elektro mreži, struju čekaju još mnogi

Elektrokrajina: Sanirani kvarovi u više mjesta

Na području opštine Kneževo struje nemaju domaćinstva sa devet trafo-područja u Imljanima, jer im zbog snježnih nanosa ekipe “Elektrodistribucije” ne mogu prići, navode iz “Elektrokrajine”.

Otklanjanje kvarova na tom lokalitetu počeće nakon što lokalno putarsko preduzeće očisti put.

Na području grada Prijedora trenutno je bez napajanja električnom energijom jedna trafo-stanica na području Ljubije (Donja Ravska), ali se intenzivno radi na priključenju kupaca na niskonaponskoj mreži.

Iz “Elektrokrajine” navode da je na području opštine Oštra Luka bez napajanja trafo-područje Antonić brda, ali se očekuje da će taj kvar biti otklonjen u toku dana.

U svim ostalim lokalnim zajednicama, koje distributivno pokriva “Elektrokrajina” uredna je isporuka električne energije, navodi se u saopštenju.

Iz ovog preduzeća navode da će terenske ekipe i danas do kasnih večernjih časova raditi na otklanjanju kvarova na srednjonaponskoj i niskonaponskoj mreži i postrojenjima.

Zbog snježnih padavina 14 sela na području opštine Sokolac već drugi dan nema električne energije.

Kvar je na dijelu 10-kilovoltnog dalekovoda Kaljina na području opštine Sokolac na 14 trafostanica.

U sokolačkoj Radnoj jedinici “Elektrodistribucija” Srni je danas rečeno da struje nema od sela Gire do Bara što je šest trafostanica, kao i na dijelu dalekovoda od sela Pihlice do Gornjih Drapnića, odnosno na osam trafostanica.

Oni napominju da električnu energiju nemaju sela Poretak, Kalauzovići, Vrhovine, Bare, Gornji Drapnići, Išerić Brdo, Šaševci, Ivojevići, Pihlice, Ceribašići.

Uzrok kvarova je mokar snijeg koji se lijepi na užad, kao i drveće koje se pod teretom snijega naslanja na elektro-mrežu i polomljena stabla koja padaju na mrežu.

Ekipe ove radne jedinice rade na otklanjanju kvarova, pa se očekuje da bi do kraja dana ova sela trebalo da dobiju električnu energiju, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender