04. 12. 2020.
Protest distrofičara ispred Narodne skupštine RS

Protest distrofičara ispred Narodne skupštine RS

Protest distrofičara ispred Narodne skupštine RS

Odluku da idu pred Skupštinu i da tamo traže ispunjenje svojih zahtjeva distrofičari su donijeli za pet minuta. Traže da ih momentalno primi ili pred njih izađe predsjednik Skupštine ili predsjednik države.Ponavljaju- Dragić Gojković mora biti smijenjen!

Za to vrijeme na posebnoj sjednici vrijeme odlučuje se o važnim državnim pitanjima – evrointegracijama. Distrofičari sjednicu nisu uspjeli da blokiraju, ali zato jesu, po šesti put tranzit. Kako su i obećali produžavaju vrijeme blokade saobraćajnica – do daljnjeg uprkos hladnoći. Gorčinu ne mogu da sakriju.

“Ogorčena sam na sve, sramim se što sam državljanin RS”, rekla je Milijana Mitrić iz Udruženja distrofičara.

“Sinoć samo se naslušali laži, taj isti gospodin Gojković ih govori, a poziva se da radi po zakonu. Ja bih ga molio da to ne radi”, izjavio je predsjednik Udruženja distrofičara Radovan Ristić.

Da pošteno plaćaju svoj boravak Centru za rehabilitaciju, tvrdi i penzionerka Ivanka Bokan. Pokazuje nam priznanice, sve je plaćala, kaže redovno. Vjerovatno ima i neko ko ne plaća, i to treba javno i reći, ali nije tačno da živimo tamo preko 20-godina za džabe, priča Ivanka.

Dragić- Gojković, direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, čiju smjenu distrofičari uporno traže, ponovio je u kratkom telefonskom razgovoru da je sve radio po zakonu. Blokiranje saobraćajnica nije rješenje.

Pred distrofičare je ipak izašao resorni ministar Milenko Savanović koji je obećao da će problem iznijeti sutra ujutro pred Vladu. Ukoliko do 16 časova Gojkoviću ne vidimo leđa, nastavićemo blokadu saobraćajnica, poručuju distrofičari.


(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender