25. 07. 2021.
Nova afera potresa RS: Radmanović zaposlio ćerku u Vladi RS?

Nova afera potresa RS: Radmanović zaposlio ćerku u Vladi RS?

Radmanović: Dodik će potpisati izjavu nakon sjednice NSRS

Radmanović je rekao da Izvršni odbor SNSD-a podržava zahtjev Dodika, koji je i predsjednik Republike Srpske, da se o ovoj inicijativi raspravlja u parlamentu Srpske.

“To se ne odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH ukoliko Šefik DŽaferović bude predsjedavao tom sjednicom. Jasan je stav Izvršnog odbora da poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH neće učestvovati u raspravama kada predsjedava DŽaferović”, istakao je sinoć Radmanović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a.

On je dodao da je SNSD odlučio da ova izjava, iako nije u nadležnosti Predsjedništva BiH, bude potpisana, jer je izmijenjena nakon prijedloga SNSD-a i koalicionih partnera.

“Izvršni odbor traži od svojih funkcionera da sve važno o čemu se raspravlja na nivou BiH, a odnosi se i na Republiku Srpsku, bude predmet rasprave u Narodnoj skupštini Srpske”, rekao je Radmanović.

On je naveo da je na sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a zaključeno da je situacija u BiH veoma teška i da je nastala zbog neprincipijelne koalicije na nivou BiH koja još nije formirala vlast.

Radmanović je rekao da je svijetla tačka Republika Srpska koja ima formiranu vlast koja radi veoma uspješno.

“Jedan od važnih uzroka ovakve situacije u BiH je zanemarivanje većinske volje srpskog naroda u Federaciji BiH u potpunosti, ali i one volje koja je izražena u Srpskoj, gdje su pobijedili SNSD i koalicioni partneri”, ocijenio je Radmanović.

Prema njegovim riječima, SNSD smatra da se manipuliše Srbima u FBiH, te da je dokaz krajnjeg zanemarivanja jednog konstitutivnog naroda u Federaciji način na koji je izabran potpredsjendik FBiH iz reda srpskog naroda.

Radmanović je istakao da SNSD čvrsto ostaje na provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da ova stranka to naglašava “zbog onih koji su već ušli u aktivnosti da mijenjaju taj sporazum na štetu entiteta, u ovom slučaju Republike Srpske”.

On je rekao da je Izvršni odbor SNSD-a zauzeo stav da je potrebno ubrzati realizaciju zadataka iz Ekonomske politike Republike Srpske za ovu godinu, te da je za to zadužio kadrove ove stranke u Vladi Srpske.

Radmanović je naglasio da Izvršni odbor zadužuje sav svoj kadar u izvršnim organima da snažno ustanu u borbu protiv terorizma koja prijeti svima u svijetu, a posebno BiH, te pozvao i kadar drugih partija da se uključe u tu borbu.

On je rekao da je izabran Odbor za pripremu sabora stranke koji će biti održan krajem aprila u Istočnom Sarajevu.

Odbor čine predsjednik SNSD-a, predsjednik Izvršnog odbora stranke, predsjednik mladih SNSD-a, pet potpredsjednika i izvršni sekretar za međunarodne odnose.

Govoreći o kadrovskim pitanjima, Radmanović je naveo da je Izvršni odbor zaključio da se ostaje kod ranije dogovorenih procenata, odnosno 65 odsto SNSD, 20 odsto DNS i 15 odsto SP, te da je Izvršni odbor upoznat o razgovorima lidera SNSD-a Milorada Dodika sa koalicionim partnerima.

Radmanović je rekao da sjednici Izvršnog odbora nije prisustvovalo osam članova, među kojima četiri potpredsjednika SNSD-a.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender