03. 08. 2021.
Akcija SIPA zbog nedozvoljenog korištenja autorskih prava

SIPA:Uhapšeno pet osumnjičenih za organizovani kriminal

Slobode su lišena lica M.G./47/, D.M. /35/, B.Đ. /52/, D.O. /48/ i Ž.Đ. /42/ zbog sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom rada na ovom predmetu do sada su privremeno oduzeta četiri kilograma zeljaste biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu, 16 kilograma eksploziva /vojni i plastični/, više vrsta eksplozivnih sredstava, veći broj municije različitog kalibra, 12 detonatorskih kapisli, dvije automatske puške, jedna poluautomatska puška, osam lovačkih pušaka, četiri pištolja i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Ove aktivnosti realizovane su po naredbama Okružnog suda iz Banjaluke i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Policijski službenici Sipe u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske sproveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih lica.

Uhapšena lica privedena su sinoć u službene prostorije Sipe u regionalnoj kancelariji u Banjaluci, gdje je obavljena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske na dalje postupanje, javljaju agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender