02. 08. 2021.
Novak ‘preživio’ Monfisa u Torontu

Novak ‘preživio’ Monfisa u Torontu

Đoković: Srpski tenis izumire

Prvi teniser svijeta je ocijenio da da je zbog ekonomske krize u Srbiji sve manje mladih tenisera.

“Srpski tenis izumire. Sve je manje mladih tenisera, ekonomska je kriza, a tenis je skup sport, međutim postoji način da se napravi sistem”, poručio je Đoković.

On je naglasio da je ponosan što je ponovo nominovan za nagradu “Laureus”, koja se dodjeljuje najboljem sportisti svijeta.

“Izuzetno sam ponosan na sve što sam uradio u 2014. Laska mi priznanje što sam kandidat za najboljeg sportistu sveta. Najbitnije mi je da nastavim da radim. To priznanje je istovremeno i nagrada mom timu”, zaključio je srpski teniser.

Đoković posljednjih nekoliko dana trenira u Beogradu, a prije Dejvis kup meča protiv Hrvatske, od 6. do 8. marta, očekuje ga turnir u Dubaiju na kojem je pobjeđivao četiri puta.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je danas da njegov odnos sa Endijem Marejem nije narušen uprkos tome što su britanski mediji prenijeli da ga je Škotlanđanin optužio da je simulirao povredu u finalu Australijan Opena.

“Vidim da su počele spekulacije, ali nema govora o tome, barem ne sa moje strane. Strasti su bile uzavrle i digla se tenzija, a britanski mediji su povlačili tu priču po medijima. Ne mogu ništa loše da kazem o prijatelju koga znam od 12. godine, kao ni i o ostalim kolegama. Bio je naporan meč, tako da ćemo o tome porazgovarati prvom prilikom”, rekao je Đoković novinarima u sjedištu Teniskog saveza Srbije.

Prvi teniser Srbije osvrnuo se i na komentare Matsa Vilandera, koji je takođe govorio o navodnoj simulaciji povrede.

Bespotrebno je pričati o tome. Poštujem svakog, Vilander je osvojio sedam gren slem titula i kompetentan je da govori o tenisu. Uz to, on je i komentator na Eurosportu”, rekao je Đoković i uz osmijeh dodao da je “dobro što je na terenu, pa ne može da čuje takve komentare”.

On je istakao da će se uskoro desiti određene promjene u TŠ i pritom je podrzao kandidaturu Mirka Petrovića za predsjednika, koji bi na tom mjestu naslijedio Vuka Jeremića.

“Poslednjih godinu dana dešavaju se promene. Situacija je od 2006. izvanredna i muškom i u ženskom tenisu, što se tiče rezultata. Treba to iskoristiti i uložiti u razvoj srpskog tenisa. Podržao bih Petrovića jer je iskren i korektan čovek. Njemu je jedini interes opstanak tenisa u Srbiji”, rekao je Đoković, prenosi Tanjug.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender