01. 08. 2021.
“Opel korsa” automobil godine u Srpskoj

“Opel korsa” automobil godine u Srpskoj

“Opel korsa” automobil godine u Srpskoj

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je Ministartvo prepoznalo manifestaciju kao kvalitetan način da istovremeno pokaže pravce razvoja automobilske industrije i ukaže na značaj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

On je dodao da su statistički podaci o broju stradalih manji, ali da sve nadležne institucije moraju uložiti dodatne napore da se ta vrsta bezbjednosti podigne na viši nivo.

Trninić je podsjetio da Ministarstvo učestvuje u globalnoj akciji UN “Dekada bezbjednosti u saobraćaju”, kojoj je osnovni cilj smanjenje stradalih u saobraćajnim nesrećama.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić rekao je da se ovogodišnja manifestacija realizuje pod nazivom “Saobraćaj u očima djece”, te da su djeca školskog uzrasta foto-snimcima i video-zapisima snimila situacije u saobraćaju, koje im smetaju na putu od škole do kuće.

Prema podacima UN, svaki dan na putevima širom svijeta najmanje 500 djece izgubi život, a na hiljade ih bude povrijeđeno.

Tradicionalnu manifestaciju organizuje redakcija “Saobraćaj i mi”, pod pokroviteljstvom Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender