25. 10. 2020.
Kolja Pejaković: Vrijeme je za svirku pred publikom

Kolja Pejaković: Vrijeme je za svirku pred publikom

Kolja Pejaković: Vrijeme je za svirku pred publikom

Kantautor Nikola Pejaković, multimedijalni umjetnik koji je javnosti najpoznatiji kao glumac, održaće sa svojim bendom “Grobovlasnici” prvi veliki beogradski koncert, 21. marta u Domu sindikata.

Ulaznice koštaju 1.200 dinara i mogu da se nabave preko mreže Eventim.

– Sviraćemo dvadesetak pjesama, i kraj. Hoćemo da damo sve u ta dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. Želimo beskompromisnu svirku, emotivnu i razarajuću – i po nas, i po publiku. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine – najavljuje Pejaković koji se, podsjetimo, iskazao i kao scenarista i režiser.

Pejaković je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002), koji je snimio pod firmom “Kolja i Smak Belog dugmeta“.

Poslije “poročnih” hitova kao što su “Sjeo sam za švedski sto” i “B.J. Blues” sa prvenca, životna iskustva je nastavio da pretače u pjesme poput “Haljinica boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako provokativnom drugom albumu “Kolja” (2009).

Sa romantično intoniranim i “pročišćujućim” trećim albumom “Grobovlasnici” (2013), Kolja i njegov bend se tek sada osjećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo.

– Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend i, vjerujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, videćemo – kaže Pejaković.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender