03. 08. 2021.
FK Borac: Uz navijače do podviga

FK Borac: Uz navijače do podviga

Odgoda plaćanja poreza za FK i RK Borac

Vlada RS odobrila je novu odgodu plaćanja poreza kako bi najveći banjalučki klubovi mogli da se takmiče u 2015. godini.

Ova odluka biće velika pomoć klubovima s obzirom da su im zbog poreskih dugovanja bili blokirani računi što je onemogućavalo normalno funkcionisanje kluba.

Odlukom Vlade plaćanje poreskih dugovanja odgođeno je do kraja 2015. godine, poslije čega će FK Borac morati tražiti način za izmirenje duga od oko devet milion KM, dok je dug RK Borac m:tel oko 570.000 KM.

U Rukometnom klubu Borac m:tel zadovoljni su odgodom plaćanja poreskih obaveza i smatraju da će to biti dodatan podsticaj upravi da nastavi sa radom na stabilizaciji kluba.

“Odluka je došla u pravo vrijeme jer je Borac u jako teškoj situaciji i u posljednje vrijeme on je funkcionisao tako što se finansirao iz džepova članova uprave kluba. Imali smo nedavno i sastanak sa čelnicima Grada Banjaluka i dobili smo maksimalnu podršku. Odluka Vlade o odgodi poreskog duga i podrška grada su nam vjetar u leđa da nastavimo dalje pravcemo kojim smo krenuli i nadam se da će kroz dva,tri mjeseca situacija u klubu biti kristalno jasna i da ćemo od tog moći napraviti zdrave temelje kluba koji je pronosio slavu grada”, rekao je Vladimir Branković, član Upravnog odbora RK Borac m:tel.

Uprava rukometnog kluba već dugo se bori sa finansijskim problemama u koje je zapao nekadašnji prvak Evrope, ali Branković ističe da najveći teret podnose sami igrači.

“Zahvaljujem se prije svega igračima koji redovno treniraju iako platu nisu primili od oktobra i što pružaju otpor ekipa koje imaju milione. Na njima je najveći teret i hvala im što su ostali uz ovu upravu, vjeruju u ovu upravu, a nadam se da ćemo mi svoj posao uraditi na najbolji mogući način”, rekao je Branković.

On je pozdravio i novi način klasifikacije klubova i raspodjele sredstava iz gradskog budžeta kada su u pitanju sportske organizacije i istakao da trošenje novca mora biti transparentno.

“Predložili smo Gradu da daju svog čovjeka u upravni odbor svakog kluba kako bi se moglo kontrolisati trošenje sredstava koje izdvaja grad”, dodao je Branković i podsjetio da je najveći dio od oko 570.000 KM duga za porez nastao do 2008. godine.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender