01. 08. 2021.
Izvještaj protiv neposlušnog doktora u Laktašima

Izvještaj protiv neposlušnog doktora u Laktašima

Prva operacija smanjivanja penisa u istoriji medicine

Prva operacija smanjivanja penisa u istoriji medicine obavljena je na 17-godišnjem pacijentu. Prije zahvata, njegov penis je van erekcije bio dugačak 18 centimetara, a obim mu je iznosio 25 centimetara.

– Imao je oblik lopte za američki fudbal – kažu hirurzi.

Tinejdžer je u prošlosti imao nekoliko epizoda prijapizma – neželjene i bolne erekcije koja obično traje satima. Zbog toga je njegov polni organ ostao zauvek deformisan.

– Rekao mi je da mu je neprijatno kad oblači pantalone. Imao je utisak da svi zure u njega i da mu se sve ocrtava – kaže Rafael Karion, hirurg koji je obavio operaciju smanjivanja.

On se prvo iznenadio kada mu je mladić iznio nesvakidašnji zahtev, ali ubrzo je shvatio sa kakvim mukama se suočava.

– Njegov penis se tokom erekcije naduvavao kao balon. Iako zvuči kao san svakog muškarca, obim mu je bio nenormalno veliki, posebno na sredini – kaže Karion.

Tim hirurga je po prvi put u istoriji izveo operaciju u kojoj su sa obe strane penisa odstranjeni parčići tkiva. Nervi su zatim prespojeni, kako bi pacijent mogao da zadrži osjećaj cijelom dužinom i širinom.

Lekari nisu otkrili dimenzije penisa nakon zahvata, ali su ih nazvali “velikodušnim”.

– Njegov polni organ je i dalje nešto duži i širi od prosječnog, ali sada djeluje simetrično. Pacijent je veoma zadovoljan. Kaže da smo mu promijenili život – kaže Rafael Karion.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender