25. 07. 2021.

Dodik: Mi smo zagledani u Srbiju i želimo njen uspjeh

“Srbija ima veliki značaj u regionu. Srbija je naša matica i zato se i mi veselimo ovom prazniku”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu na prijemu povodom Dana državnosti, koji je organizovao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je istakao da je došao večeras u Beograd u ime Republike Srpske da institucijama Srbije, a prije svega predsjedniku, čestita ovaj dan.

Dodik je rekao da su odnosi Srbije i Republike Srpske dobri i da se pokazuju nizom sastanka.

“Ovo je sada prilika da potvrdimo tu našu dobru saradnju. Nastavićemo da radimo na svim pitanjima koja su od obostranog interesa. Mi smo zagledani u Srbiju i želimo njen uspjeh. Uvjeren sam da i ljudi u Srbiji žele isto tako uspjeh Republici Srpskoj i ta konekcija između nas u pozitivnom smislu apsolutno postoji”, rekao je Dodik.

Prijemu povodom Dana državnosti Srbije prisustvuju i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Srbija danas nizom manifestacija obilježava Dan državnosti, u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. donesen Sretenjski ustav, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender