31. 07. 2021.
Mir u Ukrajini, vojnici igraju fudbal (VIDEO)

Mir u Ukrajini, vojnici igraju fudbal (VIDEO)

Mir u Ukrajini, vojnici igraju fudbal (VIDEO)

“Od ponoći kada je primirje objavljeno, vojne aktivnosti su u opadanju ukrajinska vojska poštuje režim primirja, ali u slučaju da ono bude prekršeno, vojska će reagovati adekvatno”, dodao je Lisenko.

Šef posmatračke misije OEBS u Ukrajini Erturul Apakan rekao je u nedjelju popodne da je primirje održano bar 12 sati, a ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin istakao je da milicije iz Donjecka sprečavaju misiju OEBS da uđe u krug grada Debaljceva, koji predstavlja najveću kriznu tačku na istoku Ukrajine.

Ranije danas, predstavnik ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) Eduard Basurin izjavio je za Tass da je situacija u toj republici mirna i da se primirje poštuje.

Nema razloga za obnovu velikih vojnih akcija u zoni operacija ukrajinske vojske ili uvođenje prekog suda u Ukrajini, rekao je portparol Generalštaba ukrajinske vojske Vladislav Seleznjev na današnjoj konferenciji za novinare.

Članice trilateralne Kontakt grupe za rješavanje krize u Ukrajini potpisale su 12. februara paket mjera za primenu ranijih sporazuma iz Minska.

Prema prvoj tački tog dokumenta postavljen je uslov za hitan i sveobuhvatan prekid vatre, koji je stupio na snagu 15. februara u ponoć po kijevskom vremenu, javljaju agencije.

https://www.youtube.com/watch?v=7th3daPj7Y0

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender