31. 07. 2021.
Nadal: Otkud beton na Olimpijskim igrama?

Nadal: Otkud beton na Olimpijskim igrama?

Nadal: Otkud beton na Olimpijskim igrama?

Svjetska teniska federacija (ITF) objavila je prije nekoliko dana da će na terenima u brazilskom gradu 2016. godine biti postavljena tvrda podloga.

Olimpijske igre završavaju se dvije nedjelje prije početka US opena i u Brazilu će se igrati na istoj podlozi kao na terenima Flešing Medouza, kako igrači ne bi morali da prolaze period adaptacije za tako kratko vrijeme.

Olimpijski teniski centar uključivaće centralni teren koji će moći da primi 10 hiljada gledalaca, zatim dva terena sa po pet i tri hiljade gledalaca, kao i još nekoliko terena za zagrijvanje.

„Iznenađen sam da se u zemlji koja ima specijaliste za šljaku olimpijski turnir igra na tvrdoj podlozi“, rekao je Nadal.

Španac je najbolji igrač na šljaci u istoriji i sigurno bi bio glavni favorit za novu medalju na Igrama da se igra na zemlji kao što su mnogi očekivali. On je takođe često naglašavao da bi podloge s vremena na vrijeme trebalo mijenjati na Završnom Mastersu, turniru koji nikada do sada nije osvojio.

Rafa se trenutno nalazi upravo u Rio de Žaneiru gdje od ponedjeljka počinje turnir na kojem brani titulu, što će ujedno biti njegov prvi nastup poslije Australijan opena, javlja tennis.com/B92.

„Počinjem takmičenje od prve runde – uslovi će biti ekstremni, protivnici opasni. Prvo kolo biće teško protiv bilo koga, ali se fizički osjećam dobro. Ne znam da li sam spreman da pobijedim ovde, ali ću pokušati da budem spreman za utorak i da se takmičim. Poslije toga ćemo vidjeti“, dodao je Nadal koji je rekao i da je u Brazil došao zbog karnevala.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender