31. 07. 2021.
Vučić u Zagrebu: Važno je da gledamo u budućnost

Vučić u Zagrebu: Važno je da gledamo u budućnost

Vučić u Zagrebu: Važno je da gledamo u budućnost

“Mislim da je za Srbiju i Hrvatsku važno da gledamo u budućnost, da razmisljamo šta ćemo da radimo u narednih pet, deset, dvadeset godina, a ne samo o onome što je je bilo prethodnih godina”, rekao je Vučić na pitanje novinarke Hine zašto je odlučio da dođe u Zagreb.

Vučić je po dolasku u hrvatsku prestonicu položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u centru hrvatske prestonice, gdje ga je dočekao predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac.

Vučić, kao i brojni Srbi, prisustvuje Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg koju služi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, sa kojim će zatim imati sastanak.

Premijer Srbije će potom prisustvovati inauguraciji predsjednice Hrvatske.

Nakon svečanosti, kako je najavljeno, srpski premijer će imati odvojene susrete sa minstarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusic, a zatim i prvi zvanicni sastanak sa predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarovic.

Tet-a-tet susret Vučića i Grabar Kitarović biće prilika da saradnja započne na nivou nove predsjednice Hrvatske, ali i prilika da konačno dvije države postignu nešto veliko, rekao je Tanjugu portparol hrvatske predsjednice Mladen Pavić.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender