31. 07. 2021.
Fijasko “Bečkog bala” u Banjaluci

Fijasko “Bečkog bala” u Banjaluci

Fijasko “Bečkog bala” u Banjaluci

Sudeći po komentarima Banjalučana, jedan od glavnih razloga zbog kojih nisu ni pomislili na “Bečki bal” je cijena ulaznice, koja je za uslove u kojima se živi u RS neprihvatljiva jer je iznosila 170 evra, pa je jasno i zašto su veći broj stolova popunili izvođači koji su učestvovali u programu.

Bal je otvoren na tradicionalan način, pozivom koreografa Hajnca Hajdenrajha: “Svi na valcer”, poslije čega se začula kompozicija “Bečka krv” Johana Štrausa.

U Kristalnoj dvorani hotela “Bosna” tek pokoje lice iz kulturnog i javnog života RS. Nije bilo glamuroznih haljina ni smokinga, ali su plesači iz plesnih škola “Gema” i “Habanera” ipak zablistali pod “plesnom palicom” ovog poznatog koreografa iz Beča.

Ipak, organizator ovog događaja Darko Miloradović nije bio razočaran, pa je na pitanje da li je zadovoljan odzivom Banjalučana na trenutak zaćutao, a potom odgovorio: “Jesam”.

Morao sam malo da razmislim prije nego što sam odgovorio, jer bi se možda moglo reći drugačije zbog praznih stolova u sali, ali to u ovom trenutku nije toliko važno. Kada uzmete u obzir da su karte poprilično skupe, onda mora da se kaže da je odziv odličan kad pogledate u kakvoj se situaciji država nalazi – rekao je Miloradović.

Prisutni su pomalo stidljivo izlazili na podijum i plesali uz zvuke bečkog ansambla “Johann Strauss ensemble Wien”, koji je najpoznatiji po popularizaciji valcera.

Miloradović je ukazao i na činjenicu da je Banjaluka grad u kojem ima mnogo dobrih umjetnika, ali da su se ovaj put odlučili da njihov program uljepšaju Ženski kamerni hor “Banjalučanke” i operska pjevačica Maja Manojlović-Dobrijević.

Kraj bala ispratile su note Johana Štrausa “Na lijepom plavom Dunavu”, Josefa Drehstera “Bratiću mili” i Franca Grotea “Kaži na rastanku tiho do viđenja”.

Humanost

– U gradu u kojem se organizuje bal uvijek odaberemo jednu humanitarnu organizaciju, a ovaj put je to “Djeca svjetlosti” iz Banjaluke – rekao je Darko Milodragović.

U toku večere sakupljan je novac, a svi koji su donirali, učestvovali su i u tomboli te su imali priliku da osvoje vrijedne nagrade, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender