02. 08. 2021.
Magla na području Banjaluke, Prijedora, Dervente i Doboja

Magla na području Banjaluke, Prijedora, Dervente i Doboja

Magla smanjuje vidljivost i do 50 metara

U Federaciji BiH jutros najveće probleme vozačima stvara smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog magle, naročito na širem području Zenice i u dijelovima Kantona Sarajevo.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozače upozoravaju na moguću poledicu u višim predjelima zbog niske jutranje temperature, dok u nižim područjima ima mraza. Mjestimična poledica moguća je na prilazima tunelima i preko mostova.

Vozačima se skreće pažnja na mogućnost odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac -Skelani, Ljubovijski most -Drinjača i Šekovići- Caparde.

Na dionici regionalnog puta Kneževo-Turbe, u mjestu Ugar, zbog većeg odrona saobraća se usporeno, naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-granica Republike Srpske/FBiH /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj-Vukosavlje-granica RS/FBiH /Karuše/ na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Jednom kolovoznom trakom saobraća se na putu Ukrina-Gornja Vijaka na mjestu klizišta, kao i na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrović.

Na magistralnom putu u Konjicu u toku su završni radovi na sanaciji mosta. Saobraćaj se odvija uz postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender