31. 07. 2021.
Opustošene blagajne, film “50 nijansi siva” oborio rekord “Montevidea”

Opustošene blagajne, film “50 nijansi siva” oborio rekord “Montevidea”

Opustošene blagajne, film “50 nijansi siva” oborio rekord “Montevidea”

Kako je saopštio domaći distributer Taramaunt, film rediteljke Sem Tejlor-Džonson je od premijere 11. februara, zaključno sa nedjeljom, pogledao 62.361 gledalac.

To je više od otvaranja filma “Montevideo, vidimo se” koji bio rekorder na našoj teritoriji. Zajedno sa bioskopima u Bosni i Hercegovini, za koje Taramaunt film takođe ima ugovor za ovaj naslov, film “Pedeset nijansi – siva” vidjelo je 81.200 gledalaca.

Osim toga, gledanost tokom prvih dana prikazivanja filma u Srbiji veća je i od otvaranja velikih internacionalnih hitova poput serijala “Hobit” koji je do sada držao rekord među stranim filmovima.

Film “Pedeset nijansi – siva” oborio je i druge rekorde na domaćim blagajnama: najbolje otvaranje filma koji je režirala žena, najbolje otvaranje za Dan zaljubljenih, najbolje otvaranje filma koji nosi cenzorsku oznaku R.

Film je takođe opustošio i svjetske blagajne, iako ga kritika nije pretjerano hvalila. Najveće kritike pale sun na račun toga što film ne sadrži mnogo eksplicitnih scena seksa zbog kojih je knjiga postala toliko popularna.

Uz sve to, glumica Dakota Džonson, koja tumači glavnu žensku ulogu, otkrila je kako je tražila da je u jednoj od seksi scena zamjeni dublerka.

“Tu je taj krupni kadar moje zadnjice koju Grej udara kajišem. Zapravo nije moja, već dublerkina, jer ja ne volim da me udaraju po dupetu”, izjavila je mlada glumica gostujući u američkoj TV emisiji “Entertainment Tonight”.

Ni njen partner u filmu, Džejmi Dornan, nema sadomazohističkih sklonosti.

“Prije filma nisam ništa znao o sadomazohizmu. Morao sam mnogo toga da naučim budući da igram ‘eksperta'”, naveo je on u intervjuu za BBC. O junaku filma, Kristijanu Greju, tridesetdvogodišnji glumac nema neko naročito mišljenje – “bizaran je i pomalo imbecilan”, prenosi B92.

“Svakako nije običan čovjek. Veoma je komplikovan i stalno u skukobu sa samim sobom. Volim tu vrstu uloga, zanimljive su mi”, objasnio je Dornan.

,

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender