31. 07. 2021.
Ukrajina: Porošenko proglasio pobjedu

Ukrajina: Porošenko proglasio pobjedu

Porošenko želi mirovnjake UN u Ukrajini

Prisustvujući na sjednici ukrajinskog Savjeza bezbjednosti u Kijevu, Porošenko je predložio da se organizuje mirovna misija Ujedinjenih nacija u Ukrajini, koja bi postupala u skladu sa mandatom Savjeta bezbjednosti UN. Predsjednik Ukrajine objasnio je da bi misija koju bi predvodile zemlje Evropske unije, bila najbolje rješenje, prenosi ruska televizijska stanica ”Raša tudej”.

”Ubijeđeni smo da bi to bila najefikasnije i optimalno rješenje u situaciji, gdje nisu ispunjena obećanja da će vladati mir, Imao sam razgovore o tome sa liderima Njemačke, Francuske i Rusije tokom sastanka u Minsku, pošto sam predvidio da se sporazum o prekidu vatre neće poštovati”, kazao je Porošenko.

Porošenko je dodao da, u slučaju da Savet bezbednosti Ukrajine prihvati njegov predolog, ta institucija će se obratiti saveznicima i otpočeti zvanične razgovore.

GRADIMO ZID NA GRANICI SA RUSIJOM

Vlada Ukrajine realizovaće projekat “Evropski zid”, koji podrazumijeva podizanje bezbjednosne ograde na granici sa Rusijom, izjavio je danas ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Granična infrastruktura biće u potpunosti izgrađena, a svima koji budu protiv toga biće ponuđena karta u jednom pravcu i otići će sa druge strane granice, rekao je Jacenjuk, prenosi Tas.

On je pojasnio da se to odnosi na proruske političare, “koji dižu glavu u parlamentu”, kao i na sve proruske i antiukrajinske snage koje žele da naprave haos u Ukrajini.

Načelnik ukrajinske granične službe Viktor Nazarenko rekao je na današnjoj sjednici vlade da je u dužini od 144 kilometra već iskopan antitenkovski rov, širok četiri i dubok dva metra, a u dužini od 90 kilometara urađeneo je inžinjerijsko ojačanje granice, pišu beogradske Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender