02. 08. 2021.
Graja: Pjesma mi je ukradena i spremam tužbu, a Marija Mihajlović mjesecima priča o meni

Graja: Pjesma mi je ukradena i spremam tužbu, a Marija Mihajlović mjesecima priča o meni

Graja: Pjesma mi je ukradena i spremam tužbu, a Marija Mihajlović mjesecima priča o meni

Kompozitor Vladimir Graić Graja ogorčen je zbog tvrdnji Marije Mihajlović da je Aleksi Jeliću dao staru pjesmu „Vodi me“, koju je ovaj pjevač izveo na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na Evroviziji.

Ona je optužila autora koji stoji iza numere „Ceo svet je moj“, sa kojom će Bojana Stamenov braniti boje Srbije na ovoj manifestaciji u Beču od 19. do 23 maja, da je Jeliću podvalio numeru koju je izveo Ðorđe Gogov, učesnik „Operacije Trijumf“, 2008. godine.

Graja odbacuje optužbe i tvrdi da mu je pesma ukradena, a da je Gogov samo jedan od izvođača koji je otpjevao demo-snimak.

Aleksa se bunio

– Zvali su me sa RTS jer se Aleksa bunio da sam mu dao pesmu koja je izvedena. Išao sam na sastanak. Neko je postavio snimak iz kuće u kojoj su bili smešteni učesnici tog šoua na kome se s razglasa čuje sporni demo-snimak.

Pesma nije emitovana čak ni u programu. Moje pravo je povređeno ako je pesma ikada i emitovana. Čuo sam da je snimak bio i na Jutjubu. Nemam veze s tim. Nikome nisam dao prva da koristi pesmu. Ona mi je ukradena i iskorišćena u svrhu za koju nije pravljena. Nisam nikom dao pravo prvog emitovanja. Mi smo pravna država i zbog svega što se desilo podneću tužbu. Nemam ugovor, niti sam bilo kome nešto obećao – tvrdi Graić.

On objašnjava kako je pjesma završila kod Gogova.

– Saša Milošević Mare i ja smo tu pesmu pisali za crnogorskog pevača Stefana Filipovića. Pred kraj „Operacije Trijumf“ zvao me je menadžer Dejan Petrešević da ponudim pesmu nekom od učesnika. U igri da je otpevaju bili su Ðorđe i Sajko. Ðole je snimio pesmu u decembru i 2008. i poneo ju je da je čuje direktor „Imoušna“ Goran Stamenković i odluči da li je uzima ili ne – kaže Graja i dodaje:

Pjesma puštena na žurci

– Niko mi se nije javio da je uzeo pesmu. Sad sam je našao i Aleksa mi je pao na pamet. On je dobio originalni snimak i zajedno s Leontinom je promenio tekst. Nikad nisam dao dozvolu da se ona emituje. Puštena je na nekoj žurci. Član sam Upravnog odbora Sokoja i dobro znam šta su autorska prva – zaključuje Graja.

Pozvali smo i Gorana Stamenkovića, ali on je bio nedostupan.

MARIJA MIHAJLOVIĆ JE NAPUJDALA ALEKSU

Graić je najviše ljut na Mariju Mihajlović, koja, kako kaže, protiv njega priča već nekoliko mjeseci.- Aleksu je protiv mene napujdala Marija Mihajlović. Ona se iz nepoznatog razloga ostrvila na mene. Nikad nismo ni sarađivali. Samo mi je nekoliko puta pevala prateće vokale krajem devedesetih. Za svoj posao bila je uredno plaćena – ističe Graja za Kurir.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender