31. 07. 2021.
Evo zašto vas niko ne prati na Twitteru

Evo zašto vas niko ne prati na Twitteru

Twitter sprema veliki redizajn

Kevin Vajl iz ove kuće kaže da je budućnost ove mreže u video snimcima, naprednijem slanju privatnih poruka i prilagođavanju timeline.

Prošlog mjeseca predstavljen je dugo očekivani video servis, koji korisnicima omogućava mjenjanje i objavljivanje klipova dugih do 30 sekundi i to putem aplikacije.

Servis funkcioniše rame uz rame sa aplikacijom Vine, na kojoj video snimci traju do šest sekundi, a u budućnosti će Twitter možda uključivati i duže snimke, pa čak i filmove koji će moći da se kupe pritiskom na dugme “Buy”, piše B92.

Tvitovi mogu imati do 140 karaktera, ali je od nedavno pokrenut i servis za grupne direktne poruke, kojim Twitter pokušava da konkuriše aplikacijama kao što je Whatsapp.

Takođe, od januara je “tviterašima” dostupna i “While you were away” opcija, koja sumira najpopularnije tvitove iz perioda tokom kog nisu bili ulogovani.

Prema svemu sudeći, Twitter će se sve više okretati ka personalizaciji, a već se testiraju neka rješenja koja bi korisnicima omogućila da imaju jedinstvene sadržaje na svojim nalozima.

Trenutno je dizajn sajta pod najvećim udarom kritika, jer prema mišljenju mnogih, podsjeća na Facebook.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender