29. 09. 2020.

Višković: Obustavljena istraga protiv premijerke

Šef poslaničkog kluba SNSD u Parlamentu Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Specijalno tužilaštvo RS obustavilo istragu po prijavi poslanika NDP Dragana Čavića protiv premijera Srpske Željke Cvijanović i drugih N.N. lica u vezi sa slučajem “snimak”.

– Takođe, vezano za portal Kliks iz Sarajeva, odbačena je dalja istraga. Specijalno tužilaštvo Republike Srpske vratilo je izuzeti materijal tom portalu, jer nije imalo šta ni vještačiti – rekao je Višković u Banjaluci, nakon sjednice skupštinskog kolegijuma.

Višković je rekao da vladajuća koalicija u Narodnoj skupštini Srpske nema nikakav problem da prihvati održavanje posebne sjednice na zahtjev opozicije “o kupovini narodnih poslanika”.

On je napomenuo da je sa opozicijom, kao predlagačem, usaglašeno da se promijeni prvobitni naziv tačke dnevnog reda, tako da će ona glasiti “informacija o kupovini narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Republike Srpske 18. decembra 2014. godine”.

Višković je rekao da je vladajuća koalicija insistirala da se iz naziva informacije izbriše riječ “afera” i da riječ kupovina ide pod znake navoda, jer ako se priča o aferi, onda je to konačno i nema potrebe da se time bavi, a o kupovini se može raspravljati da li je bilo ili ne.

– Dok nadležni državni organi ne provedu istragu, nismo mogli da prihvatimo ove termine – istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, predlagači su se saglasili da se prema poslovniku Parlamenta Srpske na sjednici ne može dozvoliti puštanje navodnog audio-snimka, pa da se insistira na tome je li to nečiji glas ili nije.

– Vladajuća koalicija SNSD, DNS i SP ima većinu od 42 poslanika u Parlamentu Republike Srpske, a ako zatreba i više – rekao je Višković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender