23. 09. 2020.
Rukometni turnir u Boriku, ulaz slobodan

Rukometni turnir u Boriku, ulaz slobodan

Rukometni turnir u Boriku, ulaz slobodan

Turnir će biti odigran u dvije kategorije – “veliki” i “mini rukomet” na kojem će svoje vještine u ovom pravom “muškom sportu” pokazati dječaci uzrasta od devet do 11 godina.

“Veliki rukomet” će imati dva poluvremena od po 15 minuta, dok će u “miniju” poluvrijeme biti skraćeno za pet.

Na otvaranju će snage odmjeriti domaćin banjalučka Škola rukometa BL i Lokomotiva iz Brčkog, a taj meč počinje ujutro u 9.15 časova.

Osim domaćina i brčanske Lokomotiva, na turniru će učestvovati i Rukometni klub Kozara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, visočka Bosna, kao i gosti iz Hrvatske – RK Ivanić iz Ivanić Grada.

Pobjednik turnira će osvojiti pehar, a za tri prvoplasirane ekipe pripremljene su nagrade i diplome, kao i posebno za najbolje pojedince – prvog strijelca, igrača i golmana.

Organizator turnira i direktor Škole rukomera BL Draško Budiša izjavio je za MONDO da je Banjaluka veliki rukometni grad koji iz godine u godinu izbacuje nove talente u ovom sportu.

“Siguran sam da će neki od dječaka koje ćemo sutra gledati u budućnosti postati velike rukometne zvijezde”, rekao je dugogodišnji rukometni radnik u gradu na Vrbasu i nekadašnji koordinator svih omladinskih selekcija u RK Borac.

Takođe, Budiša je pozvao sve Banjalučane da što u većem broju dođu da uživaju u dječijim rukometnim majstorijama i podrže buduće “Nikole Karabatiće” uz napomenu da je slobodan ulaz u dvoranu “Borik”.

Formalno i svečano otvaranje turnira je zakazano za 12.10 sati, dok je finale na rasporedu u 17.15 časova.

Podsjetimo, ovi klinci iz Banjaluke i Kozare su prije više od godinu dana odigrali jednu humanitarnu utakmicu s koje je kompletan prihod išao kao pomoć ugroženima od prošlogodišnjih poplava.

Pomozimo sada mi njima i podržimo ih u namjeri da postanu vrhunski sportisti, jer su ljudskost već dokazali, javlja Mondo.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender