25. 09. 2020.
12 načina da zavolite sebe

12 načina da zavolite sebe

12 načina da zavolite sebe

Postoji samo jedna stvar koja liječi svaki problem a to je: ljubav prema sebi. Kada ljudi počnu da vole sebe svakim danom sve više, nevjerovatno je koliko im se život poboljša.

Osjećaju se zadovoljnije. Dobijaju poslove koje žele i imaju dovoljno novca za ono što im je potrebno. Romantični odnosi su im sve bolji, a ako je veza bila nepopravljiva, oni uspijevaju da je okončaju.

Voljeti sebe je divna avantura: to je kao kada učite da letite. Zamislite kako bi bilo da svi mi imamo moć da letimo kuda želimo? Kako bi to bilo uzbudljivo! Zato počnimo da volimo sebe odmah!

Predstavljamo vam 12 principa koji će vam pomoći da naučite da volite sebe:

1. Prestanite da kritikujete sebe

Kritike nikada ne mijenjaju ništa. Odbijajte da kritikujete sebe. Umjesto toga, prihvatite sebe baš onakve kakvi jeste. Svi se mijenjaju. Kada kritikujete sebe, vaše promjene su negativne. Suprotno od toga, kada ohrabrite sebe, promjene postaju pozitivne.

2. Oprostite sebi

Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste mogli u to vrijeme, sa razumijevanjem, znanjem i svijesti koju ste tada imali. Sada rastete i mijenjate se, i samim tim živjećete život drugačije.

3. Nemojte se plašiti

Prestanite da terorišete sebe svojim mislima. To je veoma loš način života. Pronađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i zamijenite zastrašujuću misao pozitivnom mišlju.

4. Budite ljubazni, blagi i strpljivi

Budite nježni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom kako biste naučili nove načine razmišljanja. Ponašajte se prema sebi kao što bi ste se ponašali prema nekome koga volite.

5. Budite ljubazni prema svom umu

Kad mrzite sebe, vi zapravo mrzite svoje misli. Nemojte dozvolite da vas zaposjedne to osjećanje, zbog vaših misli. Nježno promijenite svoje misli.

6. Hvalite sebe

Kritika razbija unutrašnji duh, dok ga pohvala gradi. Hvalite sebe koliko god možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

7. Podržite sebe

Pronađite način da podržite sebe. Dozvolite prijateljima da vam pomognu u tome. Ujedno time ćete pokazati da ste jaki, kada tražite pomoć kada vam je ona potrebna.

8. Volite i svoje negativne postupke

Možda ste nekada činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce.

9. Vodite računa o svom tijelu

Naučite više o ishrani. Kakva vrsta goriva vam je neophodna kako biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vježbama. Kakve vježbe vam prijaju? Njegujte i poštujte hram u kome živite.

10. Pogledajte se u ogledalu

Gledajte se često u oči. Izrazite rastući osjećaj ljubavi koju imate prema sebi. Oprostite sebi dok gledate u ogledalo. Razgovarajte sa roditeljima dok gledate u ogledalo. Oprostite im. Najmanje jednom nedjeljno recite sebi: „Volim te, stvarno te volim.”

11. Volite sebe… odmah!

Ne čekajte da ozdravite, izgubite na težini, nađete novi posao ili uđete u novu vezu. Počnite sada sebe da volite – i uradite to najbolje što možete.

12. Zabavite se

Sjetite se stvari koje su vas radovale kada ste bili dijete. Uključite ih sada u svoj život. Pronađite način da se zabavite šta god da radite. Smijte se i radujte se, a Univerzum će se radovati sa vama! (Lovesensa)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender