23. 09. 2020.
Osvježenje na tv ekranima: “Fazoni i fore” od decembra

Osvježenje na tv ekranima: “Fazoni i fore” od decembra

Osvježenje na tv ekranima: “Fazoni i fore” od decembra

“Fazoni i fore” se vraćaju na male ekrane. Kultna dječijja serija autora Ljubivoja Ršumovića, namijenjena cijeloj porodici, sa dogodovštinama i dosjetkama starih ali i novih aktera, počeće s emitovanjem pred kraj godine.

Snimanje novog serijala od 15 epizoda u produkciji “Pauer medija” i RTV Vojvodine počelo je 1. juna u dvorcu Fantast kraj Bečeja, kada je ujedno obilježen jubilej – tri decenije od prve klape “Fazona i fora” i potrajaće do septembra na raznim atraktivnim lokacijama u Vojvodini.

Pored našeg čuvenog pjesnika, Ljubivoja Ršumovića u ekipi su Dina Vranešević, direktor serije, Nadica Bajin, direktor produkcije, Vuk Ršumović, reditelj i Aleksandar Dujin, muzički urednik, a uloge su povjerene Andrei Hrček, osmogodišnjoj djevojčici koje je i nosilac čitave priče uz legendarnog Rašu Popova, zatim Mirjani Karanović, Urošu Petroviću, Milani Vranešević, Borki Tomović, Goranu Jevtiću, Viktoru Saviću…

tv-azoni-I-Fore-11Naš književnik, Uroš Petrović, pisac naučne fantastike za djecu, imaće svoju, novu rubriku “Zanimljive priče” umjesto nekadašnje “Raša pronalazač” – kaže Nadica Bajin, direktor produkcije. – Novo lice je i Goran Jevtić, glumac pozorišta “Boško Buha”, sa Ršumovim “Uzrečicama i nizrečicama”, segmentu serije u kojoj djeca umjesto kompjuterskog, govore srpskim jezikom, a sve prate songovi benda “Fazoni i fore” na čelu s Mićkom Vraneševićem i njegovim muzičarima.

Očekuje se da će, po starom receptu, u novom serijalu značajnu ulogu imati i gosti, sportisti i poznate ličnosti. Ekipa “Fazona i fora” pokušava da u svoje redove dovede Novaka Đokovića, Ivanu Španović, Asmira Kolašinca, Anu Ivanović, Vanju i Nikolu Grbića, Čabu Silađija…

Oni bi djeci na jedinstven način predočili put sportskog uspeha, s obzirom na to da su svakako uzori najmlađima – kaže Dina Vranešević, direktor serije. – Takođe, u rubrici “Vesti iz nesvesti” gostovaće poznata lica sa TV ekrana, iz informativnih emisija, kao što su to nekada činili Oliver Mlakar, Teodora Razumenić Peričin, Mihajlo Kovač, Duško Bogdanović, nekadašnja zaštitna lica “TV dnevnika”. Poruka naše serije je sačuvati porodicu, a upravo pred novogodišnje i božićne praznike familija je okupu, pa će tada i krenuti emitovanje. Jasno je da, kada nešto traje tri decenije, mora samo po sebi da bude lijepo.

Ljubivoje Ršumović, autor, naglašava da serija kao fenomen u odrastanju ima za cilj upravo brigu o djeci, kao i da je ideja došla spontano, zasnovana na vicu bliskom mališanima od kojih sve kreće.

Djeca su uvijek radoznala i nisam mnogo prilagođavao seriju uz koju su odrasle i odrastale mnoge generacije. Iako nismo snimali neko vrijeme, sve vrijeme smo radili sa djecom. “Fazoni i fore” imaju funkciju da štite odrastanje i vode računa o najmlađima i tako će biti i u novom serijalu – zaključio je Ršumović.

f2

NEĆU DA BUDEM ZVIJEZDA

Andrea Hrček, osmogodišnja djevojčica, biće nosilac serije i to, kako kaže, na poseban način.

– Nisam u “Fazonima i forama” da bih bila na televiziji i postala zvijezda, nego da bih mnogo toga lijepog prenijela djeci i odraslima i usrećila ih – objasnila je Andrea.

RŠUM MI BRANIO DA GLUMIM

Vuk Ršumović, naš ugledni reditelj pod čijom palicom je krenulo snimanje, ističe da je velika obaveza i čast raditi serijal uz koji je odrastao.

– Tada mi je otac Ljubovije branio da glumim, ali sada ja njemu mogu da podviknem – šali se Vuk. – Drago mi je što smo se vratili poslije 30 godina da proslavimo jubilej. Djeci pažnju privlačimo sadržajem i dobrom pričom. “Fazoni i fore” su oduvijek imali kvalitet, podmladili smo ekipu učesnika u kojoj su novi heroji, ličnosti, sportisti…, pišu beogradske Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender