28. 09. 2020.
Hit među djecom: Ljetna škola rolanja u Banjaluci

Hit među djecom: Ljetna škola rolanja u Banjaluci

Hit među djecom: Ljetna škola rolanja u Banjaluci

Banjaluka je zahvaljujući Ski klubu Starčevica dobila “Školu rolanja” u kojoj svi zainteresovani mogu da savladaju ovaj izuzetno zabavan i svjetski popularan oblik sportske rekreacije.

Osim što je zabavno, rolanje je i zdravo jer razvija motoričke sposobnosti, ravnotežu i koordinaciju, pa se posebno preporučuje djeci iako je sve popularnije i kao aktivnost za cijelu porodicu jer ne poznaje starosne granice.

“Kvalitetno provođenje vremena sa svojim najbližima čini temelj zdravog odnosa u porodici. Na ovaj način roditelji dodatno potiču djecu na bavljenje fizičkom aktivnosti, a istovremeno i sami zadovoljavaju potrebu za kretanjem i zdravim načinom zivota”, kaže Mirna Vujanović, instruktorka rolanja.

Najveća prednost rolanja je ipak zabava jer vrijeme provedeno na točkićima u druženju sa ostalim polaznicima ispunjeno je smijehom i dobrim raspoloženjem.

“Rolanje je osmišljeno kao kolektivna aktivnost koja će okupiti i aktivirati što veći broj ljudi. U našoj školi se kroz igru i druženje stiču osnovna motorička znanja o rolanju, uči se o opremi i naravno usvojaju znanja za samostalno rolanje. Osim elemenata iz rolanja, polaznike upoznajemo sa raznim elementarnim i stafetnim igrama na rolerima, radimo na različitim poligonima gdje se kroz zadatke usavršavaju tehnike, koordinbacija, fleksibilnost i ostale motoričke sposobnosti. Cilj rolanja je da stvori što je moguće veće motorno, odnosno kretno iskustvo”, pojašnjava ona.

Časovi rolanja se održavaju u krugu studenstskog kampusa nedjeljom u 19 časova, a više informacija o prijavljivanju u školu mogu se dobiti na broj 065/229 887.

Više fotografija pogledajte na facebook stranici kluba.

Istinito

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender