24. 09. 2020.
5 načina da povećate produktivnost na poslu

5 načina da povećate produktivnost na poslu

5 načina da povećate produktivnost na poslu

Pauzu iskoristiti na najbolji način

Osam sati dnevno neprestanog rada teško da može dati očekivane rezultate. Isplanirajte svaku pauzu tako da tokom nje ne mislite na posao. Pričajte sa kolegama o opuštenijim temama ili prošetajte do obližnjeg parka. Tako ćete napuniti baterije i vratiti se na posao srećniji.

Ne prekidajte započeti posao

Svaki radni zadatak će najbolje biti urađen ako njegovo izvršenje ne prekidaju nepotrebne smetnje. Ako ne očekujete važan poziv, isključite telefon i ne proverajte e-mail dok ne završite posao. Isto tako, fokusirajte se na jedan zadatak i ne počinjite drugi dok ga ne završite u potpunosti. Rasipanje pažnje smanjuje produktivnost.

Motivišite sebe

Pre početka izvršavanja bitnog radnog zadatka odredite čime ćete sebe motivisati ako ga uspešno završite. Kupovina omiljenih cipela ili odlazak na važnu utakmicu voljenog kluba mogu biti sjajan motiv da se na pravi način završi započeto.

Mešajte posao i zadovoljstvo

Nekada je dobro pomešati ove dve stvari. Ako imate previše posla i ne možete pauzu prilagoditi ličnim potrebama, postoji rešenje i za to. Primera radi, ako uživate u fizičkim aktivnostima i svakodnevno vežbate, stanite na pokretnu traku, stavite slušalice na uši i obavljajte telefonske pozive koji su važni za posao. Bićete ispunjeni i na ličnom i na poslovnom planu.

Radite van radnog prostora

Danas su kompanije dosta fleksibilnije nego ranije, pa neke dozvoljavaju i da zaposleni sami biraju radno okruženje za određene radne pozicije, dok god uspešno obavljaju svoje zadatke. Jednom nedeljno radite od kuće ili iz obližnjeg parka (pod uslovom da je lepo vreme). Nekada gužva na poslu zna biti ograničavajući faktor.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender