25. 09. 2020.

Uhapšen Banjalučanin osumnjičen za ubistvo

Pripadnici banjalučkog Centra javne bezbjednosti uhapsili Banjalučanina čiji su inicijali J.I. /23/ zbog osnovane sumnje da je ubio M.L. /31/ iz Sanskog Mosta, nakon identifikacije njegovog tijela koje je 10. juna pronađeno u koritu rijeke Vrbas u Banjaluci.
Zamjenik načelnika centra Miroslav Delić rekao je novinarima da su pripadnici Sektora kriminalističke policije na osnovu izuzetih nespornih bioloških uzoraka sa pronađenog tijela i prepoznavanja od rodbine, utvrdili da je riječ o tridesetjednogodišnjem L.M.

“CJB nije imao zaprimljenu prijavu nestanka navedenog lica, a na osnovu prikupljenih informacija utvrđeno je da postoje indicije koje ukazuju da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo ubistva”, rekao je Delić.

On je dodao da je obdukcija tijela izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske i da je tom prilikom utvrđenio da je riječ o nasilnoj smrt, koja je, najvjerovatnije, nastupila utapanjem, što se sa sigurnošću nije moglo utvrditi zbog truljenja leša u vodi.

“Policijski službenici su preduzeli niz operativnih radnji, saslušali veći broj svjedoka i na osnovu prikupljenih dokaza utvrdili da postoje osnovi sumnje da je lice čiji su inicijalima J.I. izvršilo krivično djelo ubistva”, rekao je Delić.

Prema njegovim riječima, navedeno lice osumnjičeno je da je u večernjim časovima 29. maja, u blizini tvrđave Kastel na obali rijeke Vrbas, nakon verbalnog sukoba fizički napao M.L, udarivši ga više puta u glavu, usljed čega je oštećeni pao na zemlju, udario glavom o kamen i izgubio svijest.

“Nakon toga, osumnjičeni je žrtvu dovukao do obale rijeke i bacio ga u vodu. Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji su izuzeti i koji će biti poslati na vještačenje sa ciljem dokazivanja krivičnog djela, a pronađena je i garderoba koju je osumnjičeni koristio u vrijeme izvršenja”, naveo je Delić.

On je rekao da je osumnjičeni, nakon kriminalističke obrade, 16. juna, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

“Navedena lica poznavala su se od ranije i družili su se na području grada Banjaluka, a osumnjičeni je od ranije poznat CJB Banjaluka po izvršenju imovinskih delikata. Nemamo informaciju da je za oštećenim neka druga policijska stanica raspisala potragu”, rekao je Delić.

On je naveo da je M.L. živio u Sanskom Mostu, ali da je povremeno dolazio u Banjaluku i da nije registrovan kao izvršilac krivičnih djela.

Nezvanično, riječ je o Mustafi Likiću i Jasminu Ilijiću./

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender