22. 09. 2020.
Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje i brz oporavak

Vučić: Srbija će na Rezoluciju o Srebrenici odgovoriti smireno, trpeljivo i strpljivo

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija na Rezoluciju o Srebrenici, o kojoj bi SB UN trebalo da raspravlja 7. jula, odgovoriti smireno, trpeljivo i strpljivo, ali je dodao da “nije oduševljen načinom na koji se taj dokument pojavio pred Srbijom”.

Vučić je za RTS, upitan da li Srbija ima mogućnosti da mijenja taj tekst diplomatskim putem, rekao da nije ni najmanje oduševljen načinom na koji se rezolucija pojavila pred nama, jer Srbija nije konsultovana oko teksta rezolucije niti je bila obaviještena o tome kako se sprema.

“Ako neko želi iskreno pomirenje, svi znaju kako se ono gradi, a ne političkim udarcima jedne strane”, rekao je Vučić.

On je rekao da nije reagovao na izjave gradonačelnika Srebrenice, koji je rekao da je puštanje Nasera Orića uslov za njegov dolazak u Potočare, kao i da je mirno reagovao na odluku Bakira Izetbegovića za “nepuštanje” predsjednika Tomislava Nikolića u Sarajevo.

“To nije pitanje sile, snage i moći, već pitanje naše budućnosti i koliko stvarno želite mir, bezbednost i sigurnost. Mi to iskreno želimo, mi to nismo pričali jer to želi da čuje neko od evropskih zvaničnika. Ja sam oštriji prema evropskim zvaničnicima, nego sa ljudima sa kojima delimo ovaj prostor”, rekao je Vučić.

Premijer je, međutim, istakao da drugi treba da znaju da Srbija nije krpa kojom mogu da otiru patos kad pomisle da im je to potrebno za unutrašnje političke prilike, jer je Srbija zemlja ponosnog naroda koja neće dozvoliti da je gaze.

“Molim prijatelje u regionu da ne pokušavaju i da ne pomisle da ćemo da dozvolimo da nas tretiraju kao krpu, jer taj film neće moći da gledaju”, rekao je Vučić za RTS.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender