25. 09. 2020.
Cvijanovićeva zadovoljna posjetom Vašingtonu

Cvijanovićeva zadovoljna posjetom Vašingtonu

Cvijanovićeva: Rekonstrukcija je vještački nametnuta tema

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da vladajuća koalicija ima većinu u Narodnoj skupštini koja podržava Vladu i nju kao premijera, naglasivši da je pitanje rekonstrukcije Vlade jedna od besmislenih vještački nametnutih tema pojedinih medija.

“Ako bude rekonstrukcije, svi će znati na vrijeme. Sada nije u planu. Ova Vlada je jedina funkcionalna u cijeloj BiH, a pred nama su ozbiljni poslovi koje smo definisali još u ekspozeu i Ekonomskoj politici”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ukoliko i bude promjena u Vladi, kaže Cvijanovićeva, one bi značile promjenu šire kadrovske strukture koja treba da obezbijedi efikasnije provođenje definisanih politika.

“To se više obezbjeđuje promjenama po dubini, uključujući javna preduzeća i razne agencije, nego zamjenom ministara”, rekla je Cvijanovićeva za magazin “Nedeljnik”.

Ona je navela da je prije izbora Vlade postojala namjera da se izvrši organizacijska reforma Vlade kada je riječ o izmjeni Zakona o Vladi, odnosno spajanja nekih ministarstava, ali da to nije bilo izvodljivo.

“Postoji potreba da se vlada i vladine službe reorganizuju, ali to je neophodno definisati na nivou koalicije za neko kasnije vrijeme, možda na pola mandata, jer u kratkom roku to nije moguće”, pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je u uslovima opšte globalne krize, političke nestabilnosti u regionu, opšte hajke opozicije i stranaca i nakon devet godina vlasti opet formirana Vlada čiju okosnicu čini SNSD sa svojim partnerima DNS-om i SP-om, jer su na proteklim izborima dobile povjerenje građana.

Govoreći o kontroli i radu ministarstava u Vladi Republike Srpske, Cvijanovićeva je navela da kontrolisanje svakog pojedinačnog ministarstva nikada nije bio njen manir, već je fokus usmjeren na politike i rezultate.

Ona je istakla da je uglavnom zadovoljna postignutim s obzirom na to da su vremena teška, te da se funkcioniše u nekim nenormalnim političkim i ekonomskim okvirima.

“Mnogo više uradimo nego što uspijemo da to promovišemo, ali i to je dio scenarija opozicije u kojem se nameću besmislene teme da bi se suzio prostor za priču o onome što uspijevamo uraditi uprkos teškom ukupnom ambijentu”, naglasila je Cvijanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender