23. 09. 2020.
Nova vodovodna i kanalizaciona mreža u Priječanima

Nova vodovodna i kanalizaciona mreža u Priječanima

Nova vodovodna i kanalizaciona mreža u Priječanima

U okviru projekta izgradnje puta u banjalučkom naselju Priječani završena je izgradnja nove vodovodne mreže i započeto postavljanje ivičnjaka za buduću saobraćajnicu.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka Zoran Novaković rekao je Srni da je zadovoljan dinamikom radova na izgradnji dionice puta u Priječanima u dužini oko 400 metara, za čiju je izgradnju iz budžeta grada izdvojeno 465.000 KM.

“Dosadašnji put nije zadovoljavao potrebe mještana ovog naselja, jer je u posljednje dvije decenije došlo do naglog naseljavanja i izgradnje većeg broja kuća, te je neophodno izgraditi novu infrastrukturu”, rekao je Novaković.

Prema njegovim riječima, novi put biće širine deset metara i sadržavaće svu neophodnu infastrukturu.

“Širine kolovozne trake su dva puta po tri metra, obostrane pješačke staze po metar i po uz zaštitni pojas od po pola metra. Uz novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu gradiće se i nova rasvjeta. Dakle, po svemu biće to moderna saobraćajnica”, istakao je Novaković.

Novaković je dodao da bi radovi na ovoj dionici puta biti završeni prije početka nove školske godine, do kada bi Priječani trebalo da dobiju i novi pješački most, jer je stari srušen u prošlogodišnjim poplavama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender