21. 09. 2020.
Putin amnestira 25.000 osoba

Putin amnestira 25.000 osoba

Putin: Ne priznajemo Haški sud

„Naravno, mi ćemo odgovoriti na napad. Odgovorićemo sudski. Haški sud ima svoju zonu uticaja — to su države koje su članice Evropske energetske hartije. Rusija nije”, rekao je Putin.

Putin je podsetio da su i prije JUKOS-a neki pokušavali da na taj način „dobiju dopunsko finansiranje” od Rusije, ali su ta pitanja ruski pravnici uspješno rješavali.

Putin: Mi nismo agresori

„Koje će konkretne korake preduzeti naši pravnici, pitajte njih. Od toga ne namjeravamo da pravimo tajne. Imali smo sličan incident sa kompanijom ’Noga‘. Nekoliko godina suđenja, i — pitanje je riješeno. Pretpostavljam da ćemo i u ovom slučaju djelovati istim metodama”, rekao je ruski predsjednik u razgovoru sa stranim novinarima u Sankt Peterburgu.

I ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je ranije da će Rusija na oduzimanje imovine u inostranstvu odgovoriti istom mjerom.

„Naš odgovor će biti u istoj mjeri. To je neizbježno. To je jedini način da se djeluje u međunarodnim odnosima”, rekao je Lavrov i dodao da su u toku pokušaji da se deblokiraju računi ruskih diplomatskih institucija.

„Nadam se da će zdrav razum prevladati, makar prema ambasadi i drugim diplomatskim institucijama da se ne bi stvorila slična situacija za ambasadu Belgije u Ruskoj Federaciji”, dodao je on

Na isto pitanje je danas reagovao i šef administracije ruskog predsjednika Sergej Ivanov, koji je rekao da će Moskva preduzeti odgovarajuće mjere da odgovori na blokiranje ruske imovine u svijetu.

Ivanov je naglasio da treba reagovati hitno i samo „recipročnim mjerama”:

Rusija će Belgiji i Francuskoj odgovoriti istom mjerom

„Prirodno je i neizbježno da odgovarajući koraci brzo budu preduzeti”, rekao je Ivanov i dodao da Brisel i Pariz treba da budu spremni na to.

„Da ćemo reagovati, ne sumnjam uopšte. Ja to znam, jer ipak 15 godina radim u Ministarstvu inostranih poslova”.

(Sputnjik, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender