21. 09. 2020.
Mirni protest četiri granska sindikata

Mirni protest četiri granska sindikata

Savez sindikata RS: Apel Vladi da spriječi poskupljenje struje

Iz Saveza sindikata ističu da bi najavljeno poskupljenje struje dodatno ugrozilo položaj radnika koji primaju neredovne i niske plate i već duže vremena imaju problema sa izmirenjem troškova električne energije.

“Svako dodatno poskupljenje električne energije usložilo bi sadašnje već godinama teško stanje u privredi Republike Srpske, a u realnom životu prelomilo bi se preko leđa radnika jer bi upravo oni bili najveće žrtve poskupljenja struje, što je neprihvatljivo”, navedeno je u saopštenju.

Iz Saveza sindikata ističu da bi eventualno poskupljenje struje kao bazičnog energenta uslovilo poskupljenje robe i usluga u Srpskoj, a radnike i njihove porodice dovelo u neizdrživ materijalni i socijalni položaj.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske 11. juna donijela je odluku, prema kojoj je od 1. jula predviđeno prosječno poskupljenje struje za kupce u sistemu javnog snabdijevanja od 8,1 odsto, a prosječno povećanje cijena za kupce iz kategorije domaćinstva iznosi 9,4 odsto.

Direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić rekla je juče da će najavljeno povećanje cijene električne energije za privrednike biti manje od 12 odsto i da će cijena zavisiti od obračuna i jačine prenosnog dalekovoda, javljaju agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender