28. 09. 2020.
Јužna Koreja: Tri nova slučaja MERS-a

Јužna Koreja: Tri nova slučaja MERS-a

Јužna Koreja: Tri nova slučaja MERS-a

U Јužnoj Koreji registrovana su još tri slučaja infekcije koronavirusom Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS), čime je ukupan broj inficiranih tom bolešću povećan na 169, javio je Rojters.

Agencija navodi da je ta epidemija najobimnija izvan Saudijske Arabije, u kojoj je taj koronavirisu registrovan prvi put 2012. i gdje ima najveći broj infekcija.

Ministarstvo zdravlja Јužne Koreje saopštilo je sinoć da je preminuo i 25. pacijent zbrinut zbog MERS-a, koji je bolovao i od srca i dijabetesa.

MERS izaziva novi tip koronavirusa, koji prate elementi obične prehlade i teškog akutnog respiratornog sindroma – SARS, i nema posebne specifične simptome u ranim fazama.

Naučnici nisu sigurni gdje je porijeklo ovog virusa, ali neke studije ga povezuju sa kamilama kao mogućim nosiocima, navosi Rojters.

Britanska agencija, istovremeno, prenosi da na Tajlandu, gdje je prvi slučaj registrovan prošle sedmice, nisu zabilježeni novi slučajevi infekcije.

„Možemo da kažemo da nema novih pacijenata zbog MERS-a“, rekao je tajlandski ministar zdravlja Radžata Radžatavin u Bangkoku.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender