26. 09. 2020.
Dačić: Neka dođe i Obama ako hoće

Dačić: Neka dođe i Obama ako hoće

Dačić: Nismo iznenađeni potezom Velike Britanije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Velika Britanija Nacrt rezolucije o Srebrnici nije podijelila čak ni stalnim članicama Saveta bezbjednosti UN-a, ali da Srbija nije iznenađena tim dokumentom i da je znala kakve su namjere Velike Britanije.

Dačić je novinarima rekao da je Srbija od decembra prošle godine dobila 60 “kripto zaštićenih telegrama” iz raznih prijestonica te da je Nacrt rezolucije o Srebrnici nije iznenadio.

“Nas ovo nije iznenadilo, reč je o tome da Velika Britanija to ni sa kim nije podelila, čak ni sa stalnim članicama Saveta bezbedosti UN-a, a kakve su im namere to smo znali”, rekao je Dačić.

On je dodao da će rukodovdstvo Srbije učiniti sve da zaštiti nacionalne interese navodeći da je poslao pismo ministrima spoljnih poslova pet stalnih članica SB UN-a.

Dodao je da konsultacije na nivou pet stalnih članica još nisu obavljene i da se one i očekuju od ponedjeljka. “Očigledno je da postoje velika neslaganja među stalnim članicama SB UN-a”, rekao je Dačić dodajući da će Srbija pratiti situaciju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender