18. 09. 2020.
SNSD, SP i DNS i dalje imaju većinu

SNSD, SP i DNS i dalje imaju većinu

SNSD, SP i DNS i dalje imaju većinu

Nastavak četvrte redovne sjednice parlamenta RS slijedi prekosutra, nakon koje će biti održana posebna sjednica posvećena aferi “Snimak”, koja je sazvana na zahtjev opozicije. Nakon njenog završetka biće zakazana i naredna redovna sjednica.

U SNSD-u su ocijenili da sa koalicionim partnerima SP-om i DNS-om i dalje imaju stabilnu skupštinsku većinu.

“Ta većina nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje, a sve ostalo su samo želje opozicije”, rekli su oni.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a i jedan od lidera Saveza za promjene, tvrdi da se pred RS nalazi težak i nestabilan period.

Iako i on ocjenjuje da SNSD sa koalicionim partnerima ima većinu i da će na narednoj sjednici ta koalicija uspjeti obezbijediti 42 ruke, Čavić kaže da će im većina biti na klimavim nogama.

“Po mom mišljenju, dokle god traje mandat ovog saziva Skupštine, izvjesno je da će stalno biti kolebanja i većina će uvijek biti na granici kvoruma bilo ko da je bude činio. Ne isključujem mogućnost da se do kraja godine promijeni skupštinska većina, ali isto tako postoji jednaka mogućnost da ostane i postojeća, mada, kao što sam rekao, neće biti stabilna”, rekao je juče Čavić.

Naglasio je da još ostaje da se vidi kome će se prikloniti poslanici koji su napustili SDS.

“Oni još nisu javno nigdje izjavili da su napustili opozicioni blok, svi su davali barem načelne izjave da ostaju u opoziciji”, rekao je Čavić. (Nezavisne novine)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender