23. 09. 2020.
“Orlići” dočekani svečano uz vodeni luk

“Orlići” dočekani svečano uz vodeni luk

“Orlići” dočekani svečano uz vodeni luk

Zlatnu ekspediciju dočekao je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, potpredsjednik Ivan Ćurković, nekoliko desetina navijača, članovi porodica i veliki broj novinarskih ekipa.

Povicima “šampioni, šampioni” pozdravljeni su prvaci svijeta, a oni su im odgovorili stihovima dobro poznate pjesme ” Igraj i pobedi” i “Dajte Brazil da se igramo”.

fudbaleri_aerodrom

Avion koji je prevozio omladindsku reprezentaciju dočekan je svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

o3

Golman omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković izjavio je da je jedinstvo donelo istorijsku titulu svetskih šampiona u Novom Zelandu.

“Osećaj je fenomenalan. Niko još nije svestan šta smo napravili, presrećni smo! Zahvalan sam momcima na jedinstvu, bez toga ne bi bilo ništa od svega ovoga”, rekao je Rajković po povratku u Beograd.

Rajković, koji je proglašen za najboljeg golmana Mundijalita, dodao je da je presrećan jer će omladinci biti prvi fudbaleri koji će izaći na balkon Starog dvora, na dočeku koji počinje večeras u 20 sati.

o2

“Nadam se da će doći veliki broj ljudi, jedva čekam taj trenutak”, poručio je Rajković.

Umorni poslije napornog puta fudbaleri su se odmah po dolasku uputili u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi, gdje su ih u “Kući svetskih prvaka” dočekali čelnici Saveza: Tomislav Karadžić i Ivan Ćurković.

U Staroj Pazovi biće upriličena i konferencija za novinare, dok je svečani doček zakazan za 20 sati ispred Skupštine grada Beograda.

Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspjeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina.

Ekipa Veljka Paunovića odigrala je sjajno čitav turnir, a u finalnoj utakmici u Oklendu, pobedila je posle produžetaka odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1 golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu.

(Večernje novosti)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender