21. 09. 2020.
Srbija dočekala  šampione svijeta (FOTO, VIDEO)

Srbija dočekala šampione svijeta (FOTO, VIDEO)

Srbija dočekala šampione svijeta (FOTO, VIDEO)

Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu osvojila titulu pobijedivši u finalu poslije produžetaka selekciju Brazila sa 2:1.

Ekipa Veljka Paunovića se zajedno sa stručnim štabom vratila u Srbiju u ponedjeljak ujutro, a odmah po slijetanju otišla je u Staru Pazovu gdje su ih dočekali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

a1

Docek-na-balkonu

90

d3

Otvoreni autobus sa fudbalerima krenuo je iz Stare Pazove u 18.30h, a pola sata kasnije ispred gradske Skupštine počeo je muzički program. Nastupaju THC, Dženan Lončarević i Leksinton bend, a pre toga publiku je zabavljao di-džej.

001

7

Sve ulice oko gradske Skupštine su zatvorene, a atmosfera na dočeku srpskih sportista nije bila bolja od dočeka Novaka Đokovića 2011. godine.

b1

bus

9

Razvijeni su brojni transparenti, upaljene su i baklje, a ogromne ovacije prilikom izlaska na terasu dobio je selektor Veljko Paunović.

Poslije selektora i stručnog štaba na terasu su izašli i igrači, uz karakteristično “ole” za svakog pojedinačno: Vanja Milinković-Savić, Sergej Milinković-Savić, Stefan Ilić, Filip Janković, Radovan Pankov, Marko Grujić, Miladin Stevanović, Vukašin Jovanović, Stefan Milošević, Filip Manojlović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Staniša Mandić, Nemanja Maksimović, Ivan Šaponjić, Srđan Babić, Miloš Veljković, Saša Zdjelar, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Predrag Rajković.

Srbija dočekala svjetske šampione (FOTO,VIDEO)

Kada je na terasu kao posljednji izašao i kapiten Predrag Rajković sa trofejom uslijedila je erupcija oduševljenja uz skandiranje: “Ja te volim Srbijo”, i “Dajte Brazil da se igramo”.

Poslije kratke pauze usledilo je intoniranje himne, a onda se okupljenima obratio selektor Paunović.

„Srbijo, pozdravite šampione! Srbijo, živela Srbija. Živeli šampioni sveta. Samo napred, samo jako, svim srcem. Srbija“, rekao je selektor, a onda je Andrija Živković uzeo mikrofon: „Ja te volim Srbijo!“

docek 2

Potom je mikrofon došao do kapitena Rajkovića:

„Dobro veče, Srbijo! Dobro veče šampioni! Uzeo si trofej Paune. što ste nas bodrili sve vreme“, zapevao je Rajković uz odobravanje navijača. „Nismo samo mi najbolji. I vi ste najbolji“, dodao je Rajković.

8

„Još jednim hvala svima. Havala na velikoj podršci tokom celog Svetskog prvenstva. Igrali smo protiv velikog Brazila u finale. Ostvario nam se san. A java je da smo pobedili i da smo svetski šampioni“, rekao je Paunović, a onda je uslijedilo skandiranje „ti si naš Murinjo Paune!“.

Okupili smo se pre tri godine u Staroj Pazovi. Ova generacija je počela isto ono što je slavna generacija Čileanaca napravila 1987. godine. Gledali smo njihov snimak i pokazali smo prstom da i mi želimo tamo da budemo.Hoću sada svi da zagrlite, zagrlite brata do sebe“, dodao je srpski selektor, prenosi B92.

Foto: Blic, Telegraf, B92, Novosti, Kurir, agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender